Flekslånsrente er på vej mod lave rekorder

Renter på flekslån ser ud til at blive endnu lavere, når boligejerne skal ud og finansiere næste års lån.

Så er der igen brug for limbostangen, når næste års renter på flekslån skal fastsættes.

Nykredit har sparket efterårets rentetilpasningsauktioner i gang onsdag. Og der er udsigt til rekordlave renter – igen.

Den foreløbige rente på et etårigt flekslån landede på 0,35 procent, mens et treårigt lån endte på 0,71 procent, oplyser Nykredit.

Og renten er nu på vej mod nye bundrekorder:

– Dermed er der meget, der tyder på, at boligejere med rentetilpasningslån, der skal have ny rente nu til oktober, får flere penge til forbrug i det/de kommende år, skriver Nykredit om de netop overståede auktioner.

På samme tidspunkt for et år siden landene renten på et etårigt flekslån på 1,06 procent og for et treårigt 1,60 procent. Og holder de lave renter stik, vil det betyde flere penge til danske boligejere, da de slipper billigere i afdrag på lånet.

– Om forsødelsen "blot" kommer til at består af lidt ekstra tv-snolder, eller om der ligefrem bliver råd til ture til både tivoli og teater, afhænger således både af lånets type og tal, påpeger Nykredit.

Helt konkret kan boligejere med et etårigt lån på en million kroner, der blev rentetilpasset sidste gang i oktober 2011, se frem til en besparelse på 130 kroner om måneden, hvis lånet er med afdrag – og 400 kroner, hvis det er uden afdrag – efter skat.

Den tilsvarende besparelse for et treårigt flekslån er på 280 kroner med afdrag og 780 kroner om måneden uden, viser Nykredits beregninger.

Men selvom renterne ser ud til at dykke, er der dog en smule malurt i bægeret, da det sker på baggrund af den fortsat dystre situation i Europa.

De kommende uger fortsætter realkreditinstitutterne med årets rentetilpasningsauktioner. Hos Nykredit slutter de 4. september.