Fire ud af ti danske muslimer: Loven bør bygge på Koranen

Godt hver tiende af de 250.000 muslimer i Danmark mener, at grundloven slet ikke bør spille en rolle

Hver tiende muslim i Danmark mener, at lovgivningen udelukkende bør bygge på Koranens ord, mens godt hver fjerde danske muslim mener, at en blanding af grundloven og Koranen skal udgøre fundamentet for landets love.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Vender man målingen om, betyder det, at 53,9 procent af muslimerne mener, at lovene i Danmark udelukkende skal bygges på grundloven.

– Det er et flertal, ja, men man kan spørge, hvorfor ikke næsten alle er enige i det. Det er dog fuldstændig fundamentalt i vores demokrati, at grundloven er rammen om alt, siger lektor i statskundskab Jens Peter Frølund Thomsen fra Aarhus Universitet til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, mener, at målingen er problematisk.

– Man må have som målsætning, at alle i Danmark bakker op om grundloven og siger højt, klart og tydeligt, at det andet er uacceptabelt. Man må have, hvilken religion man vil, men love og regler, det er noget, som man fastsætter på demokratisk vis, siger han til Jyllands-Posten.

Hos Dansk Folkeparti ses målingen som et bevis for, at den muslimske indvandring til Danmark må bremses. I dag bor der cirka 250.000 muslimer i landet.

– Jeg håber, at folk med det her kan se, at antallet af muslimer i Danmark er et problem, siger udlændingeordfører Martin Henriksen og tilføjer:

– Man bilder sig selv ind, at man kan tillade sig at opføre sig, som om at man var her først. Det er enormt flabet, siger han til Jyllands-Posten.

Målingen baserer sig på interview med 702 muslimer i Danmark og har en maksimal statistisk usikkerhed på 3,7 procentpoint.

/ritzau/