Fejl firdoblede prisen for Sejerøs ældrepleje

Sejerø
Politikerne i Kalundborg Kommune fik at vide, at Sejerøs ældrepleje løb op i 22,6 millioner kroner sidste år. Men så dyre var de ældre på øen trods alt ikke.

22,6 millioner kroner. Brugte Kalundborg Kommune virkelig så mange penge på ældreplejen på Sejerø sidste år. Ikke så underligt, at politikerne har svært ved at få tallene til at nå sammen.

I aften holder politikerne ekstraordinært møde i socialudvalget, hvor det eneste punkt er en evaluering af udvalgets besøg på Sejerø for et par uger siden.

Til brug for den evaluering er der lavet en økonomirapport, som konkluderer, at der sidste år blev brugt 22,6 millioner kroner på ældreplejen på Sejerø. De ældre på øen må virkelig få en service i topklasse.

Vågne og interesserede personer for servicen på Sejerø og for den kommunale økonomi har imidlertid opdaget, at det simpelthen ikke kan passe, at øens ældre borgere på plejehjemmet og hjemme bliver passet og plejet så omsorgsfuldt, at det løber op i så mange penge.

Det rigtige tal ligger nærmere et sted mellem fem og seks millioner kroner.

Socialudvalgsformand Marianne Madsen (SF) forklarede til Folkebladet i morges, at flere nu har gjort opmærksom på de ukorrekte tal.

– Det er hele gamle Bjergsted Kommunes ældrepleje, tallene omhandler og ikke kun Sejerøs. Nu er der udarbejdet et nyt notat, hvoraf de rigtige tal fremgår, siger formanden.

jn@nordvest.dk