Fed fest fortsætter for fuld fart

Der er tre nye "FEDFEST4040" fester på vej for de 14-18-årige i Jyllinge. Der er stor opbakning bag arrangementer, men flere sponsorer er velkomne

Foto: Jesper Kappel

JYLLINGE: Så skal der igen være fest i Jyllinge. Det sker når den næste store – absolut alkoholfrie – diskoteksfest i Jyllinge Hallen for de 14 – 18-årige løber af stablen den 23. maj. Og ikke nok med det – i efteråret følger endnu to af de populære fester med diskoteksmusik.

Festerne arrangeres af klubben "FEDFEST4040" med initiativtager og landbetjent Ulla Smith i spidsen sammen med unge fra byens 9. klasser. Ved arrangementerne deltager cirka 40 frivillige voksne fra blandt andet Jyllinges idrætsklubber og fritidsklubber, aktive i byens "Natteravne" og det lokale politi. De kan nu se tilbage på de første tre succesrige fester og frem mod tre nye fester her i 2008.

– Var det ikke for de frivillige – både unge og voksne – kunne festerne ikke lade sig gøre", siger Ulla Smith og fortsætter:

– Den fine opbakning vidner om, at mange har indset behovet for at skabe trygge og sikre rammer for de unges fester i Jyllinge. Selvfølgelig vil unge mennesker feste og helst uden ballade, siger hun

Hver FEDFEST4040 har et stort budget på 35.000-40.000 kroner til musik, anlæg, leje af hallen og meget andet. Entréen fra de 350-400 festdeltagere dækker for det meste lidt over en tredjedel af udgifterne. Resten skaffes fra store og små lokale sponsorer, og fra Roskilde Kommune.

– Vi har både store og små sponsorer, der alle bliver omtalt på de mange plakater, vi sætter op og på vores hjemmeside", siger Bjarne Gelmark fra Jyllinge, der er frivillige sponsor-koordinator i FEDFEST4040.

– Men vi vil selvfølgelig gerne have flere sponsorer, ikke mindst fordi vi gerne vil kunne imødekomme de unges ønsker om mere levende musik til festerne".

Bjarne Gelmark fortæller, at sponsoraterne, der går helt ned til 500 kroner per fest eller 2.000 kroner for alle årets fester, selvfølgelig er fradragsberettiget markedsføring for virksomheder.