Fanklubber bliver nu inviteret til dialog om awaykort

Divisionsforeningen har inviteret fanklubber i Superligaen til dialog omkring det omstridte awaykort.

Siden Divisionsforeningen lancerede awaykortet, også kendt som Superliga Udekortet, som skulle bruges af klubberne til at holde styr på klubbens fans til udekampe, er kritikken haglet ned over tiltaget fra diverse fanklubber.

Fodboldfansene er utilfredse med, at alle skal registreres med navn, adresse, højde og billede for at kunne følge favoritholdet på udebane, og nu inviterer Divisionsforeningen og fodboldklubberne, der står for tiltaget, til dialog.

– Klubberne og Divisionsforeningen vil på den baggrund (fankritikken, red.) invitere fodboldfans til dialog, om der kan findes andre løsninger end Superliga Udekortet, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

Samtidig slår Divisionsforeningen fast, at ansvaret for sikkerheden ved superligakampene ligger hos klubberne.

– Ansvaret for sikkerheden på stadion til Alka Superliga-kampe er klubbernes, og det er klubberne, som er ansvarlige for og endeligt træffer beslutninger om løsningerne på udfordringerne, står der i pressemeddelelsen.

Dermed lægges der op til, at det upopulære awaykort kan blive erstattet af en anden løsning, hvis der kan komme bedre alternativer på bordet.

Hvornår mødet med fodboldfansene skal afvikles, er ikke oplyst i pressemeddelelsen.