Familierne skal lære dansk sammen

Mariano A. Davies fra Oxford Institute i Naverland mener, at alle skal tænke i nye baner, når det handler om at lære tosprogede at tale dansk.

Gå nye veje og få meget bedre resultater.

Sådan lyder rådet fra Mariano A. Davies, som er direktør i Oxford Institute, som blandt andet arbejder tæt sammen med mange virksomheder omkring at lære udenlandske medarbejdere at tale dansk.

Hans udmelding kommer som reaktion på en artikel i AP om, at 41% af de tosprogede børn ikke taler godt nok dansk til at kunne blive undervist på lige fod med deres danske kammerater, når de begynder i skole.

"Jeg synes, det er synd, men det skyldes efter min mening blandt andet, at der er nogle meget gammeldags holdninger til, hvordan man bedst underviser i fremmedsprog. Der er nærmest en apatisk holdning i uddannelsessektoren – ikke mindst på Sprogcentrene," siger Mariano A. Davies, som selv er tosproget… og har måttet lære sig selv dansk.

Som direktør for Oxford Institute, som har til huse i Naverland, arbejder han blandt andet med e-learning – computerbaseret undervisning.

Og han mener, at størstedelen af de tosprogede familier kan have meget glæde af at lære dansk på den måde.