Et kort og et langt musikliv hyldes i Slotsbio

To koncerter hylder både Robert Johnson og Svend Asmussen i Hillerød

Foto: Claus Beyer

Det bliver toppen indenfor såvel dansk blues- som jazz- musik der bliver præsenteret, når Slotsbio åbner dørene for dels 'Hyldest til Robert Johnson' lørdag den 2. april kl. 21.00 og '100 års fødselsdagskoncert for Svend Asmussen' søndag den 10. april kl.14.00.

Lørdag den 2. april kommer ikke mindre end tre prisbelønnede danske musikere, der alle hver for sig har været kåret som 'Årets danske Bluesnavn' og giver deres hyldest til Robert Johnson.

Det drejer sig om Troels Jensen Nisse Thorbjørn og Tim Lothar som har rytmegruppen Rasmus Lund på trommer Frederik Damsgaard på bas. De vil fortolke alle 29 numre Robert Johnson nåede at udgive i sit alt for korte liv.

En af vor tids største danske jazzmusikere, violinisten Svend Asmussen fyldte 100 år i februar. I den anledning kommer Svend Asmussen og frue til Slotsbio som gæster til koncert med en gruppe garvede jazzmusikere, som vil gøre sit yderste for at ære fødselaren.

Svend Asmussen har i mere end 70 år været en markant figur på musikscenen, hvor han har optrådt med verdens bedste jazzmusikere.

Svend Asmussens imponerende og omfattende karriere bliver omdrejningspunktet, når et håndplukket orkester kommer til Slotsbio for at hylde fødselaren: Kristian Jørgensen, violin – Alex Riel, trommer -Jesper Løvdal, saxofon – Jacob Christoffersen, klaver -Jesper Lundgaard, bas og Jakob Holm, guitar.

Det bliver dette musikalske kalejdoskop af en sekstet, der kommer og gør deres bedste for at det skal blive en uforglemmelig eftermiddag for Svend Asmussen og de gæster der har sikret sig en billet.

Billetter til koncerterne kan købes på www.slotsbio.dk.