Erfaren teatermand bliver chef i Odense

Michael Mandsdotter fra Jomfru Ane Teatret i Aalborg bliver ny chef for Odense Teater.

Chefen for Jomfru Ane Teatret i Aalborg rykker næste år til direktørstolen på Odense Teater. Den 46-årige Michael Mansdotter, der siden 2001 har været direktør for det nordjyske Jomfru Ane Teater, afløser Kasper Wilton, der fra næste sommer skal være direktør på Folketeatret i København.

Selv om der således stadig er knap et år til det egentlige chefskifte, så bliver Michael Mansdotter allerede nu tilknyttet teatret i Odense på konsulentbasis, når repertoiret for sæson 2010/2011 skal fastlægges.

Mansdotter blev valgt mellem 19 ansøgere, og ifølge ham selv er det et drømmejob, han nu får.

– Det her er en "once in a lifetime" chance, som jeg er vildt glad for at få – også selvom det betyder, at jeg må forlade Jomfru Ane Teatret lidt tidligere end planlagt, fortæller Mansdotter.

Jomfru Ane Teatret bliver i 2010 fusioneret med et andet aalborgensisk teater, Jako-Bole, under navnet Teater Nordkraft, men Mansdotter har allerede tidligere afvist, at han skulle være leder af det nye fusionerede teater.

Michael Mandsdotter er oprindeligt uddannet skuespiller, men har taget kurser i bl.a. ledelse og virksomhedsøkonomi for at kvalificere sig til at lede et teater.