En travl sæson for synkro-svømmerne

Synkro-svømmerne arbejder med program til kulturdøgnet. Det skal sammen med åbent hus og OL-dækningen være med til at skabe fremgang.

Foto: Torben Husted Rasmussen

Travlhed: Den lille synkro-afdeling i Kalundborg Svømmeklub er allerede begyndt på en sæson, der lover travlhed. Lige nu træner pigerne et fælles program for alle svømmere. Det skal vises i kulturdøgnet den 8. og 9. september i søen ved Amfi Vestsjælland i Bregninge.- Det er lidt svært at orientere sig. Vandet er grumset og mørkt, så det er svært at følges ad, når vi er under vand, hvor vi heller ikke kan høre musikken til vore øvelser. Men vi vil gerne være med for at præsentere, hvad vi laver og skabe opmærksomhed, fortæller træner Mia Heide, der er cheftræner i afdelingen, men som har tre assistenter, der er i »lære« som trænere for at kunne overtage, når Mia Heide næste år håber at komme igang med ingeniør-studiet på energi-området på Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby.

Uden bælteHun vil dog fortsætte som træner for juniorlandsholdet, men forventer også at have tid til at komme hjem til Kalundborg Svømmeklub i en række weekender og hjælpe til ved siden af studierne.

I forlængelse af kultur-arrangementet i Bregninge inviterer synkro-afdelingen til åbent hus i en lille times tid onsdag den 12. september, hvor alle nye piger er velkomne. Det er et krav, at man kan svømme uden bælte. Alle er velkomne ikke mindst piger omkring de 10 år.Travl sæson- Det er jo ikke til at vide, om vi vil kunne mærke en effekt efter OL, men jeg tror, vi vil få nye svømmere. Nogle har henvendt sig, 0g jeg håber, at omtalen i tv vil have en gavnlig virkning. Sådan var det i alt fald for fire år siden, fortæller Mia Heide.

Og dermed er en travl sæson for alvor igang: Allerede i slutningen af september er der stævne i Kalundborg, og derefter er der tur med juniorlandsholdet til Sverige i november og østdanske mesterskaber i sammen måned. Op mod jul er der lokalt opvisningsstævne i klubben for alle i synkro-afdelingen, og efter nytår er der en række mesterskabsstævner at se frem til.