En rigtig Hørsholmdreng fylder rundt

Optiker og lokalpolitiker Henrik Peulicke fylder 70 år

Foto: Morten Timm

Optiker og konservativ kommunalbestyrelsesmedlem Henrik Peulicke kan fejre sin 70 års fødselsdag den 12. juni.

Henrik Peulicke har næsten boet hele sit liv i Hørsholm. Som dreng boede han med sine forældre og tre søskende på Breeltebakke i Usserød, hvor hans forældre Gerda og Wilhelm Peulicke Larsen i mange år drev kørelærervirksomhed.

Henrik er gift med Lilli, der ligesom Henrik er opvokset i Hørsholm, hvor de også bor i dag. De har tre børn og foreløbig tre børnebørn.

Henrik gik på Usserød skole og fortsatte derefter i lære som optiker hos Sygekassernes Optik i Nørregade i København, hvor han fire år efter fik svendebrev som specialoptiker.

Da han havde aftjent sin værnepligt i Flyvevåbenet, blev han i 1964 ansat som førstemand i Ordrup Specialoptik. I samme periode blev han specialuddannet i kontaktlinsetilpasning.

I 1969, samme år som Lilli og Henrik blev viet, åbnede de områdets/kommunens første specialforretning med briller og kontaktlinser i Pennehave 7 i Rungsted.

Da Hørsholm Midtpunkt åbnede i 1973 fik parret endnu en butik, nemlig Hørsholm Brillecenter. Året efter var Peulicke med til at opstarte optikerkæden Profil Optik – en frivillig kæde af specialoptikere, oprettet som modstykke til de nye kapitalkæder.

Han deltog aktivt i Hørsholm Handelsforening, og var i en periode formand, indtil han overtog formandskabet i Profil Optik, der på det tidspunkt var blevet til den største frivillige optikerkæde i Danmark.

I 2002 overdrog Henrik og Lilli butikken i Midtpunkt til førstemand Birger, der stadig viderefører den gode service for brille- og kontaktlinsebrugerne i Hørsholm og omegn.

Efter salget af forretningen har Henrik været med i menighedsrådet, hvor han blandt andet var med i projektet med den nye sognegård, og i 2008 blev han valgt til kommunalbestyrelsen i Hørsholm, hvor han stadig sidder.

I mange år spillede han ishockey i RIK, og er fortsat aktiv sejler og golfspiller.

Fredag den 10. juni kl. 14-18 afholdes reception for venner og bekendte på hjemmeadressen Slettevang 25. Vel mødt.