En lækker sommerdessert med jordbær

"Der findes ikke noget bedre end jordbær," mener jordbær-elsker Michael Kok

Michael Kok

Gourmetguide Michael Kok kalder sig selv en hysterisk jordbærfanatiker, fordi han simpelthen bare elsker de røde sommerbær så højt.

Men de skal behandles varsomt, og at stille en bakke jordbær i køleskabet er simpelthen bandlyst hos kokken.

"Køb jordbærrene eller pluk dem samme dag, som de skal bruges", råder han og tilføjer, at man skal være meget forsigtigt, når man vasker eller børster de smukke, røde bær.

"Når jordbær er bedst, står jeg helst med bagdelen i vejret hjemme i haven og spiser direkte fra planten. Nogle gange går det så hurtigt, at dele af stilken ryger med, men det er fuldstændig ligegyldigt, for der er intet, der slår smagen af et solvarmt jordbær", siger Michael Kok og fortsætter:

"Det er kun få gange om året, jeg helt sikkert ødelægger min hvide bluse, men det sker, når jeg uhæmmet har proppet mig med jordbær fra haven."

Jordbærdessert med syrnet creme, hvid chokolade og lun mandelcrumble.

Vask eller børst jordbærrene (500gram) forsigtigt. Stilken nippes af – skær endelig ikke toppen af, da bærret mister smag.

Crumblen laves af 50 gram smør, 50 gram sukker, 70 gram mandelmel, 30 gram hvedemel og ½ stang vanilie.

Pisk smør og sukker sammen og tilsæt resten af ingredienserne til en ensartet masse, der trykkes ud på bagepapir og bages i 20 minutter ved 180 grader. Herefter skal den smuldres.

Den syrnede creme laves af 2 dl ymer og skal fra en ½ citron, der røres sammen. Som pynt rives 50 gram hvid chokolade. Chokoladen kan sagtens rives inden og gemmes i fryseren til den skal bruges.