EM-guld I bueskydning

Simon Olsen vinder EM guld I bueskydning.

Bueskydning

Bueskytten Simon Olsen fra Vordingborg, har sikret sig den anden internationale medalje i 2018, denne gang Guld ved EM i bueskydning i Patras i Grækenland sidst i juni i klassen Herre Junior Compound.

Simon Olsen har siden 2015 været udtaget til det danske Ungdomslandshold i bueskydning. Han har vundet individuelle medaljer ved European Youth Cup i både 2016, 2017 og i 2018, da EM samtidig var afslutningen på European Youth Cup. Simons placering i den indledende skydning lagt sammen med den første afdeling i Italien gjorde at han samlet slutter på 2. pladsen i 2018. 

EM guldet var endnu en markering af Simons meget høje niveau indenfor sporten. Han er nu indehaver af EM titlen individuelt udendørs samtidig med, at han er regerende Europamester indendørs for hold samt ikke mindst regerende indendørs Verdensmester ? en titel han sikrede sig i USA tilbage i februar måned.

2018 har indtil nu været toppen af Simons karriere. Det har han også mærket anerkendelse for i kraft af en udtagelse til seniorlandsholdet. Siden EM-guldet kom i hus har Simon Olsen i juli deltaget i World Cup i Berlin og fik dermed en enestående chance for at prøve kræfter med seniorerne. Det blev dog ikke til medaljer – han fik en 33. plads ud af små 100 – men han fik scoret nogle vigtige point til placering på verdensranglisten, hvilket lige præcis var et af målene med turen.