Elgen spredt over 100 meter

Fredag aften sluttede det sjællandske elg-eventyr blodigt og brat. Banemontør fra Korsør var med til at samle resterne af elgen op

Elgbesøg for ti år siden: Det var banemontør Jens Christensen, Korsør, der lørdag sammen med en kollega blev kaldt på arbejde for at samle resterne af elgen op på banestrækningen mellem Ringsted og Borup, hvor den fredag aften blev påkørt bagfra af et IC-tog. Jens Christensen fortæller, at der har været tale om en meget voldsom påkørsel. Elgen var således spredt over et 100 meter langt stykke. Kun rester af hovedet vidnede tydeligt om, at der virkelig var tale om en elg.

– Vi var lidt i tvivl om, hvad vi skulle stille op med de mange kilo dyr. Så inden vi begav os ud på strækningen ringede jeg til Falck for at bede om hjælp til at komme af med et stort dyr. Vagthavende spurgte, om det virkelig var et stort dyr. Og da jeg fortalte, at det var en elg, gik der lige et stykke tid, før han helt troede på mig, beretter Jens Christensen.

Falck udleverede herefter specielle store poser til dyrerester, som efterfølgende kunne afleveres til destruktion på Kambas ved Ringsted. Lokoføreren fortæller, at han søgte at forhindre kollisionen med en kraftig opbremsning.

– Jeg observerede et stort dyr, som vendte sig væk fra togets lygter og gik foran toget midt på sporet, og først troede jeg, at det var en kronhjort. Med 140 kilometer i timen og i mørke kan det være svært at se, men den virkede ret stor i forhold til en hjort eller et rådyr. Jeg bremsede kraftigt op, men nåede det ikke og ramte dyret lige bagi, fortæller lokofører Peter Frisch.

Foruden blod og hår var eneste synlige spor på toget en mindre bule. Alle formoder, at der har været tale om den elg, der svømmede over Øresund midt i juli i fjor og siden er set flere steder på Sjælland. Teoretisk kan der selvfølgelig være tale om en helt ny elg, der i ly af natten har gentaget svømmeturen eller benyttet den nye Øresundsbro til at skifte den svenske hjemmebane ud med danske udfordringer. Jens Christensen er dog ikke i tvivl.

– Det er tale om elgen fra sidste sommer. Og den har selvfølgelig været på vej hjem igen.