Egedal Kommune scorer bundkarakter hos Smørumborgerne

Jan Hindsberg

Irishaven 65, Smørum

Efter kommunesammenlægningens gennemførelse er det udelukkende gået tilbage for den gode gamle Ledøje – Smørum kommune:

– Grundskylden er steget.

– Madordningen i vuggestuerne er væk.

– Vi er blevet en gældsat kommune.

– Prisen på dagrenovation er steget.

– Byrådsmedlemmerne skifter parti uden respekt for personlige stemmer, ved det sidste byrådsvalg.

– Boesagerskolen skærer voldsomt ned på rengøringen, og opfordrer forældrene til at deltage i hovedrengøringen, samt at male deres børns klasselokaler. Skolen tilbyder dog at betale malingen.

– Sidst men ikke mindst vil Egedal tabe 75 millioner over 3 år på rentespekulation.

Hvordan kan det gå så galt på bare 1 år?

Jeg har ikke så meget som et eneste rosende ord tilovers for den nye kommune. Det ser mest af alt ud til, at der ligger flere lig gemt i lasten. Ja, jeg er indforstået med at det koster penge, når tre kommuner bliver smedet sammen til en, men sammenkøringen ligner mest af alt en konkurrence om hvilken by, der kan opføre den største sportshal. Smørum smiler og betaler, hvilket givet en stor pil nedad. Var hele ideen med sammenlægningen ikke, at der skulle frigives midler fra administrationen og anlægsudgifterne indenfor selve kommunen?

Efter vores kommune er blevet forenet med Stenløse og Ølstykke kommune, har det ikke lige frem været en dans på roser for Smørum borgerne. Til trods for skattestoppet har de årlige udgifter taget et kvantespring med op til 6000 kroner per parcel i Smørum. Skoler og daginstitutioner lider et voldsomt pres i Egedal. Det er vores børns uddannelse, der står på spil på grund af et totalt uprofessionelt byråd. Det er på tide, at vi siger stop til byrådet, vi ønsker ikke at danse med længere. Sæt Smørum fri eller skift toppen af byrådet ud, så der kan blive ført en ansvarsfuld politik.