Dyrk nytteplanter og blomster i et drivhus

Er du den lykkelige ejer af et hus med have? Så sætter du sikkert stor pris på at hygge dig med havearbejde på de lange, varme sommerdage.

Dyrk nytteplanter og blomster i et drivhus

Dyrk nytteplanter og blomster i et drivhus

Der er få sysler så afslappende som at luge bede, plante buske, eller så frø til smukke blomster eller nytteplanter. Mange haveejere vælger at bruge haven til at dyrke frugter, bær og grøntsager samt diverse urter, som kan bruges i forbindelse med madlavning.

Æbler, pærer, blommer, bær, agurker og tomater, som er dyrket i haven eller i eget drivhus, smager bare bedre. Der er noget tilfredsstillende ved at kunne sætte mad på bordet, som er frembragt i familiens egen have. Og så er man sikker på, at samtlige råvarer er produceret under bæredygtige forhold.

Byg et drivhus – så kan du dyrke haven året rundt

Du behøver dog ikke at lade havelivet begrænse til sommer halvåret. Det kan sagtens lade sig gøre at få rigtig stor glæde af haven selv om temperaturen falder og dagene bliver kortere.

Du kan vælge at lade et drivhus eller et orangeri opføre på matriklen, og dermed skabe basis for ”udendørs” hygge hele året rundt. Et drivhus kan vise sig at være endog særdeles nyttigt når det handler om at dyrke vækster, som ikke så godt tåler de nordiske vejrlig.

Tomater og agurker er eksempler på planter, som trives rigtig godt i et drivhus. Her er der nemlig lys, varme og fugt i en grad, så planternes frugter får de stærkeste forudsætninger for at udvikler sig både når det gælder smag og størrelse.

Du får, med andre ord, de bedste afgrøder når du dyrker denne type planter i et drivhus. Og du kan med stor fordel bruge drivhuset til andre typer af planter, som kræver lidt ekstra beskyttelse – for eksempel visse blomster arter.

Vælg et drivhus som passer til dit hus og din have

Du skal heller ikke bekymre dig over hvorvidt du har plads til et drivhus. Et sådant behøver nemlig ikke at fylde særlig meget.

Hvis du ønsker dig et drivhus, som ikke optager så megen plads i din have, kan du for eksempel vælge et såkaldt vægdrivhus, som monteres op ad husets ydervæg eller en havemur. Og er det ekstra sparsomt med pladsen, kan du nøjes med et mini drivhus, som heller ikke fylder det store i landskabet.

Du kan finde drivhuse i alle former og størrelser hos Juliana Drivhus-Center. Klik in og se det store udvalg på drivhuscenter.dk