Dreng på 16 sigtes for at ville voldtage pige i Sønderborg

Dommer ser ikke tilstrækkeligt med beviser for overfald på 17-årig pige. Ældre mand efterlyses som vidne.

En ældre mand råbte op, da en pige på 17 år i Sønderborg angiveligt blev forsøgt voldtaget. Onsdag aften anholdt politiet en dreng på 16 år.
En ældre mand råbte op, da en pige på 17 år i Sønderborg angiveligt blev forsøgt voldtaget. Onsdag aften anholdt politiet en dreng på 16 år.

Efter et overfald på en 17-årig pige i Sønderborg har politiet anholdt en 16-årig dreng, der sigtes for forsøg på voldtægt.

Det var onsdag formiddag ved 10-tiden, at pigen blev overfaldet på en grussti bag ved Mølleparkens Plejehjem. En ældre herre, der var dårligt gående, så forbrydelsen og råbte op.

Ifølge et signalement fra politiet havde gerningsmanden mørkt hår og mørke skægstubbe. Han var iført blåt tøj og talte gebrokkent dansk og engelsk.

Kort før midnat natten til torsdag anholdt betjente den 16-årige, og torsdag ved middagstid blev han fremstillet for en dommer i Retten i Sønderborg.

Her nægtede han sig skyldig, og dommeren mente ikke, at der var tilstrækkeligt med beviser om den unge skyld. Derfor blev han løsladt, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, som ikke ønsker at frigive flere oplysninger, fordi retsmødet foregik bag lukkede døre.

Samtidig forsøger politiet at få kontakt med den førnævnte ældre mand. Han omtales som et vigtigt vidne og beskrives som 60 til 70 år og som dårligt gående.

"Hallo – hvad har I gang i?", skal han have råbt onsdag formiddag, da pigen tilsyneladende blev overfaldet.

I det hele taget efterlyser politiet oplysninger fra eventuelle vidner.