Dollaren dykker til årets laveste

Den amerikanske dollar falder til årets lavest niveau over for den danske krone. Og det frie fald vil fortsætte, vurderer cheføkonom.

Der er gode nyheder til danskere på vej til USA på ferie. Dollaren er dykket til årets laveste niveau – en dollar koster nu 5,14 danske kroner. Men den svækkede amerikanske dollar vil falde yderligere de kommende år, vurderer cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank.

– For det første fordi en fortsat normalisering af situationen på de finansielle markeder, vil få flere investorer til at søge væk fra dollars. For det andet vurderer vi, at dollaren vil blive svækket som følge af stigende mistillid til stabiliteten i amerikansk økonomi, skriver han i en kommentar.

Jacob Graven forklarer nedturen for dollaren med at den værste uro og krisen på de internationale finansmarkeder.

– Da krisen eskalerede i efteråret 2008 blev dollaren styrket markant, da mange investorer verden over søgte mod den største og mest likvide valuta. I takt med normaliseringen på de finansielle markeder, har investorerne igen fået mod på at placere midler i andre valutaer og dermed mindsket efterspørgslen efter dollars, fastslår Jacob Graven.