Døgnrapporten 26/5

Foto: Vincent Byakika

Uddrag af døgnrapport fra onsdag 25. maj kl. 7 til torsdag 26. maj kl. 7.

Efterlysning af vidner – Greve

Lørdag den 21. maj kl. 1540 blev det anmeldt, at en 7-årig dreng var blevet ramt af hagl i hovedet ved åen ved Læstedet i Greve. Han blev efterfølgende kørt til sygehuset for at få haglet fjernet. Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser vidner i sagen.

Hvis du har set eller hørt noget, så ring til Lokalpolitiet i Karlslunde på telefon 114.

Forsøg på tyveri fra carport – Greve.

Kl. 1453 modtog politiet anmeldelse om et tyveriforsøg af en grill fra en villa på Bondager. To personer stak af fra stedet i en sølvgrå varebil efter forsøg på tyveri af en grill.

Politiet kiggede efter de to mænd og bilen, men fandt ikke frem til personerne.

Redningsaktion – Lyndby, Lejre.

Kl. 1535 fik politiet anmeldelse om, at 2 lærere og 16 elever fra en 6. kl. i Albertslund havde problemer i de fire kanoer, som de var sejlet ud i ved Lyndby.

De blev overrasket over den stærke fralandsvind, og da de ikke kunne padle tilbage slog til alarm til 112. Lejre brandvæsen sendte to redningsbåde af sted og politiet kørte ligeledes til stedet. Der var ligeledes sendt redningshelikopter, men den komme ikke i brug. Brandvæsenet reddede de to af kanoerne ind og de to øvrige havde dels selv klaret sig i land og en var sejlet ind i siv langs fjorden.

Ingen af eleverne kom fysisk til skade. Ingen faldt i vandet. Efter alle var sikkert i land blev de involverede tilbudt krisehjælp.

Politiet tilkaldte Søfartsstyrelsens opklaringsenhed og patruljerne foretog afhøringer og undersøgelser på stedet.

Politiet kan ikke udtale sig nærmere i den aktuelle sag, herunder om der foreligger nogen overtrædelse af sølov eller andre bestemmelser.

Politiets råd i forbindelse med sejlads:

· Det kan godt være, at man har arrangeret en sejltur, men det er vejr og vind der bestemmer, om turen skal blive til noget.

· Vær opmærksom på vejrudsigter og stærk fralandsvind. Ofte bliver uerfarne overrasket over, at det blæser, når man kommer fri af land.

· Hvis du er i tvivl, om du skal sejle ud grundet vejr og vind, så bliv i land.

· Tænk på at en dårlig sejloplevelse eksempelvis med børn og unge kan betyde, at de aldrig mere tør tage ud at sejle.

· Det gamle ordsprog "kun en tåbe frygter ikke havet" gælder stadig.

Der henvises i øvrigt til hjemmesiden www.fritidssejler.dk

Spirituskørsel – Solrød

Kl. 1724 anholdt politiet en 33-årig mand fra Næstved, der blev standset af politiet på Parkvej. Den 33-årige var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Overtrædelse af indrejseforbud – Greve.

Kl. 0100 anholdt politiet en 31-årig mand fra Rumænien, der blev truffet sovende i en bil i Heimdals Kvarter. Det viste sig, at den 31-årige var ulovligt i landet. han havde nemlig et indrejseforbud indtil 2016 efter et tidligere besøg.

Den 31-årige vil blive fremstillet i grundlovsforhør sigtet for overtrædelse af udlændingeloven med henblik på fornyet udvisning.