Dødstallet i Haiti overstiger nu 200.000

Antallet af identificerede lig efter jordskælvet i Haiti er oppe på mere end 200.000 personer, fortæller landets premierminister. Stadig mange sårede.

Overlevende vandrer rundt i ruinerne i Port-au-Prince. Mere end 200.000 menes at være omkommet under jordskælvet.
Overlevende vandrer rundt i ruinerne i Port-au-Prince. Mere end 200.000 menes at være omkommet under jordskælvet.

Kort tid efter jordskælvet ramte Haiti den 12. januar, frygtede myndighederne, at dødstallet ville overstige 200.000 personer. Under en måned senere har antallet af personer, der er blevet identificeret som døde, nået dette høje antal.

– Der er flere end 200.000 personer, som tydeligt er blevet identificeret som døde, siger landets premierminister, Jean-Max Bellerive, til nyhedsbureauet AFP.

Dertil kommer, at mange af de overlevende fra jordskælvet, som målte 7,0 på richterskalaen, stadig er så ilde tilredt, at de befinder sig på enten hospitaler eller diverse behandlingscentre.

Ifølge premierministeren ligger antallet af sårede, der stadig er indlagt, i omegnen af 300.000. Samtidig fortæller Jean-Max Bellerive, at 4.000 personer har gennemgået en amputation.

De seneste tal markerer en ny trist stigning i statistikken over ofre for det voldsomme jordskælv. For mindre end to uger siden kunne myndighederne således melde om, at der var indsamlet 120.000 lig.

Jordskælvet, der havde epicenter nær Haitis hovedstad Port-au-Prince, har desuden efterladt utallige hjem i ruiner.

– Flere end 250.000 hjem er blevet ødelagt, siger Jean-Max Bellerive.

Disse omfattende ødelæggelser betyder, at omkring én million haitianere er efterladt uden bolig.

Haitis premierminister forsøger at gøre status over katastrofen.

– I henhold til tallene er dette en katastrofe af overjordisk skala. Dette er tal, som er de mest ekstreme de seneste 20 eller 30 år, siger han som en sammenligning med tidligere jordskælv og andre store naturkatastrofer i området.