Dødsfald

Holbæk: Tidligere skatteinspektør i Holbæk Kommune Richard Geysner, Skelbækvej 9, Holbæk, er død, 89 år.

Richard Geysner var født den 1. juli 1918 i Elsted ni kilometer uden for Århus og kom i lære den 1. maj 1935 som kontorelev på Aarslev Sav- og Hammerværk, var der i syv år, mens han sideløbende blandt andet tog handelseksamen.

I 1942 blev han med fine anbefalinger ansat i skattevæsnet i Århus Kommune.

I 1947 flyttede familien tiI Holbæk, hvor han startede som kontorassistent på skattekontoret, men tog løbende megen efteruddannelse og avancerede i de kommende år til fuldmægtig og senere skatteinspektør. Samtidig underviste han i mange år på Dansk Kommunalkursus i Roskilde, hvor han også var leder i 10 år, ligesom han underviste inden for civilforsvaret.

Richard Geysner, der var et kendt ansigt i Holbæk, valgte i 1981 at trække sig tilbage som 63-årig for at hellige sig hustruen Kirsten, den øvrige familie, have og bøger.

Kirsten og Richard Geysner fik fire børn, Birgitte, Uffe, Gertrud og Martin, der alle fik fornøjelsen af at vokse op på en stor, frodig naturgrund med æbletræer, der dengang lå i udkanten af Holbæk tæt ved fjorden og med marker og plantager på alle sider. Her udfoldede et rigt liv med familie, venner og bekendte sig.

Han har med glæde fulgt sine børn i voksenlivet: Birgitte er bibliotekar i Hjørring og gift med arkitekt Rainer Daumiller, Uffe har et bredt og selvstændigt virke, er gift med Jeanette Anderson og bosiddende i Australien, Gertrud er gift med Flemming Rich, de er begge folkeskolelærer og bor i Bagsværd, og Martin er cand.comm., har it-innovationsfirmaet Geysneridk og er gift med museumsmedarbejder Anja Hvidberg. De bor i Roskilde.

Richard Geysner var passioneret frimærkesamler, hvilket gav ham mange koncentrerede hyggestunder og ikke mindst bragte ham i dialog med en bred kreds af ligesindede.

I de senere år har det primært været haven og familien, der var i fokus, men også filosofien og litteraturens verden har været væsentlige elementer – særligt er mange timer om aftenen gået med oplæsning.

Richard Geysner var beriget med både børn, børnebørn og oldebørn, der ofte besøgte hjemmet og den store have, hvor de nød hans kærlighed, ro og varme og glæden ved at have en bedste- og oldefar, der altid var lyttende, nysgerrig og nærværende. Mange timer er tilbragt omkring bålet i haven eller ved bordet – gerne med skak eller kortspil.

Igennem årene har Kirsten og Richard Geysner været på mange rejser. Primært i Norden og Europa, men flere gange er turene også gået til en nær ven i Marokko, den tidligere ejer af Slotsladegården i Holbæk, og til Australien, hvor familiens ældste søn har været bosat igennem mange år.

Richard Geysner skulle sammen med hustruen til sommer have fejret krondiamantbryllup efter 65 års ægteskab, men døde den 17. efter længere tids sygdom.

Bisættelsen foregår fra Margrethe Kapellet i Holbæk torsdag den 22. maj kl. 13.

Bodil