DF: Musik skal ud af ørerne på cyklister

Dansk Folkeparti mener, at oplysningskampagner skal overbevise cyklister om, at det er farligt at cykle og høre musik samtidig. Alternativet er et forbud.

Oplysningskampagner skal gøre cyklister opmærksomme på, at det er farligt at høre musik samtidig med, man træder i pedalerne. Det siger trafikordfører for DF Kim Christiansen.

– Der er ingen tvivl om, at det at cykle med musik i ørerne er en rigtig dårlig idé. Jeg mener, man skal lave nogle oplysningskampagner imod at cykle med musik i ørerne, fordi kampagner virker rent faktisk og kan spare menneskeliv, siger Kim Christiansen til Ritzau.

Udmeldelsen kommer i forlængelse af en ny undersøgelse fra det hollandske forskningscenter for trafiksikkerhed, SWOV. Undersøgelsen slår fast, at der er 1,4 gange større chance for at komme galt af sted på cyklen med musik i ørerne, end hvis man lader mp3-afspilleren ligge i tasken. Risikoen er 2,5 gange større i storbyer.

Kim Christiansen vil i den kommende uge tage en snak med transportminister Hans Christian Schmidt (V) om muligheden for og finansieringen af en oplysningskampagne.

– Nu vil jeg drøfte det her med ministeren og så se, om vi evt. skal igangsætte en kampagne og finde penge til det, fortæller Kim Christiansen.

Selvom DF's trafikordfører mener, at oplysning er den bedste løsning, er han ikke modstander af helt at forbyde cyklister at høre musik, mens de kører.

– Jeg er ikke afvisende over for at lovgive på området, men i første omgang skal man prøve at lave nogle oplysningskampagner og se, om de ikke har en effekt. Hvis det ikke hjælper, så kan det blive nødvendigt at skride ind med et egentligt forbud, siger han.