Sidste år samledes 1000 mennesker ved uddannelsescenteret for at kæmpe mod kræft til ?Stafet for livet?. Sydsjællands Tidende mødte kvinden bag, der er godt i gang med at forberede årets kamp den 20-21. juni.
Det var egentlig en tilfældighed, der sidste år var katalysator for et af sidste års største arrangementer – Stafet for livet – der tiltrak op mod 1000 mennesker til Vordingborg i kampen om stå sammen med og støtte op om kræftramte.
– Jeg faldt over det inde på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside og tænkte, at det var det helt rigtige. Så hev jeg fat i dem, og vi holdt et møde ude på Vordingborg sygehus, fortæller Gabrielle Hebo om det der udviklede sig til det store arrangement, som kommer igen den 20-21 juni, med Gabrielle Hebo selv ved ?rorpinden?.
– Vi fik engageret rigtig mange og havde blandt andet Søren Nybo som formand. Han havde dog på forhånd sagt at han kun ville et år, og nu havde jeg selv mod på at overtage, siger Gabrielle Hebo.
For hende handler da også om flere ting. Både det at sætte fokus på kræftramte og give dem et rum, hvor de kan være sammen og stå sammen, og få støtte, men også om at der sker noget for byen og området.
– Det er jo også sjovt og hyggeligt og det handler også om at lave noget for byen, så her sker noget. Jeg er selv frivillig til Vilde Vulkaner og også til Festugen, siger Gabrielle Hebo, der påpeger at det handler om at tage sig tid, og den har hun lidt mere af nu hendes børn er større. Og så vil hun gerne give noget tilbage.
Kan kæmpe sammen
Gabrielle Hebos egen mor døde for otte år siden, efter at have været kræftsyg med lungekræft gennem to år, og det satte nogle tanker i gang.
– Det er jo ikke fordi min mor kommer tilbage, men jeg tænker meget på hende og det her kan måske være med til at vise, at man kan gøre noget, og giver mulighed for at hjælpe andre videre, siger hun og påpeger at der er rigtig mange der har kræft inde på livet, og det måske er derfor, der har været så mange der har villet støtte op om det store arrangement – og forhåbentlig gør det igen i år.
– Det er jo ikke kræften der definerer hvem folk er. Det er alle mulige mennesker, der får mulighed for at være sammen og tale sammen indbyrdes. Det er sjældent der er mulighed for det. Og mulighed for at kæmpe sammen i 24 timer, siger hun.
– Der er måske nogen der holder sig lidt tilbage, men det er en positiv ting, og det er et meget bevægende øjeblik, når stafetten går i gang og man ser fighterne med de gule trøjer siger Gabrielle Hebo og henviser til at stafetholdende ofte er bygget op som støtte til en ?fighter? – altså en der er ramt af kræft, som tør vise flaget, og vise at de gerne vil kæmpe.
En hyldest
Det er dog ikke alle der klarer den. Tilmeldingerne er begyndt at strømme ind, og stafetfolkene er oppe på cirka 300 tilmeldte stafetdeltagere. Både nye, men også folk der deltog sidste år. Det gælder også hold, der deltager igen, selvom deres fighter tabte kampen, siden den sidste stafet.
– Men det handler om at tage kampen op. Og gøre en forskel. Og også om hvordan man ser på det at være syg og turde sætte ord på det. Det handler om at hylde dem der kæmper, siger Gabrielle Hebo, der aldrig havde drømt om at stafetten kunne tiltrække 1000 mennesker, men hun håber at ligeså mange vil komme i år.
Her bliver det dog lidt anderledes. Der bliver lidt flere boder og der har allerede meldt sig sponsorer til en større omgang støtte med blandt andet Stafet for livet-kage, ligesom en række frivillige er klar til at være med igen, så stafetten kan blive en rigtig Vordingborg-tradition.
Selve stafetten bliver over 24 timer 20-21- juni fra klokken 14 oppe ved uddannelsescenteret, hvor der indrettes scene med musik og torv, samt telte med boder og mulighed for at være inde.