“Det er meget tæt på og meget krænkende”

Gundestrup
Mandag morgen truede en ung mand Tina og Bettina Dyrekær med en pistol. De led ingen fysisk overlast, alligevel ramte det dem hårdt.

Foto: Signe Terkelsen
Et stort opbud af betjente og patruljevogne gennemsøgte i morges Gundestrup i jagten på den røver, som truede Tina og Bettina Dyrekær med en pistol i deres egen indkørsel. Foto: Mik.
Et stort opbud af betjente og patruljevogne gennemsøgte i morges Gundestrup i jagten på den røver, som truede Tina og Bettina Dyrekær med en pistol i deres egen indkørsel. Foto: Mik.

– Vi er meget rystede. Bettina Dyrekær er fattet men stadig mærket af dagens hændelser, da Venstrebladet taler med hende mandag eftermiddag. Kort efter klokken otte om morgenen blev hun og partneren Tina Dyrekær truet af en ung mand lige udenfor deres hjem. Parret havde netop sat sig ind i deres bil, da manden kom op til dem med en pistol og tvang dem til at udlevere en mappe med over 14.000 kroner – omsætning fra den nærliggende Gundestrup Grill, som de ejer. – Vi vil meget gerne sige tak for opmærksomheden, men det vi har brug for lige nu er ro, siger Bettina Dyrekær. Hun forklarer, at de ikke led nogen fysisk overlast under overfaldet, men de psykiske mén er anderledes store. – Det er meget tæt på og meget krænkende, forklarer hun. Røveren forsvandt til fods efter overfaldet og blev mandag formiddag eftersøgt med hunde, men er indtil nu ikke fundet. Ifølge vidner havde han ligget på lur uden for huset på Karl Jensens Vej i en halv times tid inden røveriet. Politiet har ifølge kommunikationsmedarbejder Carsten Andersen en formodning om, at han har lokal tilknytning og at han har planlagt røveriet på forhånd. Gerningsmanden beskrives som 20-25 år, almindelig af bygning, iført gråblå hættetrøje og sort tøj, og han havde på gerningstidspunktet trukket en elefanthue, som dækkede hele ansigtet, over hovedet. st@nordvest.dk