Derfor bør og skal du overveje en digital boligadvokat

Er du boligsøgende? Eller står du overfor den opgave, at du skal afhænde din bolig? Så får du med garanti brug for en fagkyndig boligadvokat, der kan hjælpe med at gennemgå handlens dokumenter og sikre handlens vilkår. Men en boligadvokat er sjældent bare en helt almindelig advokat. I rigtig mange tilfælde er der desværre forskel på, hvilken boligadvokat du vælger til assistance i forbindelse med boligkøb og -salg.

I artiklen kigger vi ind i, hvordan du som menig boligsøgende kan komme udenom forskelsbehandling og skjulte agendaer, når du vælger boligadvokat.

Undgå en lokal boligadvokat

Når det antydes, at man skal undgå lokale boligadvokater i forbindelse med boligkøb og -salg, er det af den årsag, at disse ofte kan have relationer til ligeledes lokale mæglere og konkurrerende boligadvokater. En relation, der i værste fald kan have indflydelse på udfaldet og den rådgivning, som boligadvokaten er hyret til at give dig. For selvom en boligadvokat i sit embede er hyret til alene at rådgive og vejlede sine klienter, kan det være svært ikke at være mere tilbøjelig til at indlede forhandlinger og foreslå forlig med modparter, man jævnligt arbejder sammen med og måske endda har en daglig gang med.

Løsningen, som kommer denne bekymring til livs, er, at du i stedet vælger en digital boligadvokat. Med en digital boligadvokat får du nemlig en rådgiver og sparringspartner, der på objektivt grundlag tager stilling til din sag og dine ønsker. Her er ingen interessekonflikter eller relationsproblematikker, og fagkyndigheden er alene styrket af det faktum, at den digitale boligadvokat ikke er stavnsbundet, men i stedet har sine græsgange landet over. Og for rigtig mange digitale boligadvokater er missionen da også, at man på den måde yder en endnu bedre rådgivning.

Digitalisering af boligadvokatens arbejdsgang

Foruden at kunne undgå interessekonflikteren ved anvendelse en digitale og landsdækkende boligadvokater får du anbefalinger baseret på faktiske forhold, som kan ligge til grund for en eventuel forhandling. Og du kan i langt højere grad finde en løsning, der bygger på sammenligning af lignende sager og finansieringsmuligheder af forskellige typer.

Ved kontinuerlig udvikling og digitalisering af interne systemer og processer kan vi frigive betragtelige mængder tid hos vores rådgivere. Denne udvikling gør, at vi har bedre tid til vores klienter og samtidig kan holde en konkurrencedygtig pris, udtaler Daniel Guldberg Andersen, CMO for NEMADVOKAT, som blandt andre er en af de digitale advokater, der ønsker at gøre branchen for boligadvokater mere gennemskuelig og objektiv.

For hos NEMADVOKAT tror man på, at en mere alsidig og bred analyse også bunder ud i en løsning og sparring, der både økonomisk og i relation til særlige behov eller krav er bedre. Og det er måske lige netop den indstilling, der giver det allerbedste indtryk hos forbrugeren, når man som boligsøgende. Eller når man som sælger står foran en omfattende bolighandel og har behov for en fagkyndig boligadvokat, der ikke lader sig påvirke af hverken faglige eller personlige relationer. For på denne måde udligner man også bekymringsgrundlaget for, at man muligvis kunne have fået en bedre handel eller finansiering andetsteds.