Der er indgået borgerligt valgforbund i Køge Kommune

Der er indgået borgerligt valgforbund i Køge Kommune
?Vi mener, at Køge har brug for en konstruktiv og tungere borgerlig stemme end i dag,? lyder det fra Venstres spidskandidat Ken Kristensen (th.).
?Vi mener, at Køge har brug for en konstruktiv og tungere borgerlig stemme end i dag,? lyder det fra Venstres spidskandidat Ken Kristensen (th.).

Partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Nær-demokratiet og Kristendemokraterne har indgået et valgteknisk samarbejde til kommunalvalget i november 2021.

Fælles for alle har været ønsket om en reel borgerlig alliance, som konstruktivt kan arbejde på tværs og bredt med resten af det politiske landskab i Køge Byråd.

Partierne udtaler, at de ser frem mod kommunalvalget, og at valgforbundet er af teknisk karakter. Dette for at minimere stemmespild på den borgerlige fløj.

Behovet for et troværdigt og respektfuldt samarbejde – ligesom visionen om et bedre og sundere Køge – har været de bærende elementer i det valgtekniske samarbejde.

Fra Venstres spidskandidat Ken Kristensen lyder det:

"Vi er selvfølgelig rigtig glade for endelig at kunne melde det historisk brede samarbejde ud. Vi har længe arbejdet på et så bredt valgforbund som muligt. Vi mener, Køge har brug for en konstruktiv og tungere borgerlig stemme end i dag. Her har vi et teknisk valgforbund, der kan modvirke stemmespild og sikre et samarbejde på tværs over midten – hvilket er en kæmpe styrke for alle".

Dansk Folkepartis Bent Sten Andersen ser også rigtig gode perspektiver i valgforbundet.

"Det er glædeligt, at vi i den borgerlige lejr har fundet sammen om et valgteknisk samarbejde, som sikrer at så få borgerlige stemmer som muligt går til spilde. Køge Kommune har i næste valgperiode brug for en fortsat stabil udvikling. Det sker kun, hvis så mange borgerlige stemmer som muligt bliver til reelle mandater," siger han.

Nye Borgerlige glæder sig over, at alle borgerlige stemmer kommer i arbejde, da der er nok at tage fat på efter KV 2021.

Partiet håber at kunne pege på en borgerlig borgmester, der sætter mennesket før systemet og giver magten tilbage til borgerne i Køge kommune.

Nær-demokratiets Mogens Jung ser med tilfredshed på et borgerligt alternativ

"Nær-demokratiet deltager i dette valgforbund for at styrke vore egne muligheder, men også for at sikre blå blok den stærkeste opbakning ved det kommende kommunalvalg," siger han.

Kristendemokraternes Søren Gaarde er meget tilfreds og ser KD med en reel mulighed for at blive repræsenteret i det kommende byråd, men understreger dog, at det er et valgteknisk samarbejde, som også giver muligheden for at give borgerlige stemmer mere vægt i Køge Kommune til gavn for alle.