“Den Døde Soldat”

"Den Døde Soldat"

KlausS

Premiere lørdag 23. marts. Vises på TV 2 den 28. marts

Film: Han bliver kaldt krigshelt, har modtaget hæder, tapperhedsmedaljer, fået legat af kronprins Frederik og frihedspris af sit parti Venstre.

Lørdag den 23.3. er der premiere på en dokumentarfilm om ham: veteranen Jacob Panton Kristiansen.

Aktiv lokalpolitiker

Stevnsboerne kender ham nok mest fra hans kommunalpolitiske arbejde, hvor han kom ind i kommunalbestyrelsen for Venstre ved valget i 2017.

Men filmen handler om hans dramatiske historie som soldat.

Dør og genoplives

Jacob Panton bliver ramt af en granat, skudt fem gange af en snigskytte og dør på operationsbordet.

Mirakuløst bliver han genoplivet og overlever med nød og næppe angrebet fra Taleban på hans sidste patrulje i Afghanistan. Hjemme venter en hård kamp for Jacob, hans kone Charlotte og datteren Dina.

Den nu tidligere kampvognskommandør er så hårdt såret, at han ikke kan vende tilbage til kammeraterne i forsvaret. Han mister sin identitet og i frustration over hvor dårligt systemet tager hånd om sårede soldater, finder han langsomt en ny mening med livet. Hans nye livsprojekt bliver at hjælpe andre sårede veteraner tilbage til en tålelig tilværelse.

’Den døde soldat’ fortæller Jacob Pantons dramatiske historie om hvordan krig kan forandre alt, og hvor hårdt og svært det er at vende tilbage til et nyt liv.

Se filmen på TV 2

Lørdag den 23. marts kl. 16 er der premiere på "Den Døde Soldat", til CPH:DOC i Aveny-T, og hvor hovedpersonen deltager i en debat om veteraners forhold i Danmark sammen med en række politikere.

Den amerikanske ambassadør Carla Sands vil også være til stede.

Filmens producer Jonatan Jerichow oplyser, at filmen vises i TV 2 den 28. marts kl. 20.

– Filminstruktør Jesper Ærø har arbejdet sammen med Jacob i to år på denne film, og vi er meget taknemmelige for at han har vist os tillid og fortalt om sit liv, siger Jonatan Jerichow.

sky