Debat: Kystbanen skal ikke blive langsommere

Af Heidi Boss Nyby, Konservativ Byrådsmedlem

Måske læste du i lokalavisen forleden, at Kysbanen nu bliver endnu langsommere?

I myldretiden bliver vores Kystbanestrækning Helsingør – København forlænget med 6 minutter. Myldretidstoget er ikke længere lyntog, men stopper ved alle stationer. Og uden for myldretiden bliver vores strækning forlænget med 9 minutter.

Det er simpelthen ikke godt nok.

For Fredensborg Kommune er i den grad en pendler Kommune, hvor vi nyder at kunne bo tæt på naturen med vores familier, samtidig nemt pendle med toget til jobbet i Kbh., og hurtigt nå hjem med toget til familien igen. Så denne forringelse på Kystbanen vil påvirke mange lokale familiers konkrete hverdag her. Ligesom potentielle nye familier vil kigge på Fredensborg Kommune lidt mindre begejstret, når de i forbindelse med overvejelser om huskøb her, slår rejsetiden op.

Konsekvensen kan blive at flere her opgiver toget, og hopper tilbage i bilerne for at kunne passe jobbet i Kbh. Det har jo en påvirkning på klimaet og Kommunens CO2 aftryk. Og det ærgrer mig virkelig, at vi ligefrem skal gå baglæns i den udvikling nu. Aldrig har det været vigtigere at tage beslutninger som mindsker vores CO2 aftryk lokalt.

For vores lokale virksomheder betyder det meget at det er nemt at pendle til vores Kommune. Der har aldrig været større kamp om at tiltrække de helt rigtige medarbejdere i både vores lokale private erhvervsliv, OG i vores skoler, børneinstitutioner og ældrepleje. Hvis det er nemmere at pendle til andre kommuner, så er det måske der arbejdskraften hopper af toget og tager jobbet i stedet.

Det betyder noget, at det er hurtigt at komme til vores fine Kommune. Og det gør en forskel i det lokale familieliv OG erhvervsliv, når rejsetiden forlænges her.