Debat: Borgmesterens svar til skoleelev, Ellen Marie

Foto: www.lplusv.dk
LPLUSV

Kære Ellen Marie Rosen

Tak for dit pæne læserbrev og fordi du engagerede dig og deltog på Rådhuset.

Jeg er ked af at høre at nogen fortæller dig, at jeg eller Kommunalbestyrelsen vil ændre på din klasse sammensætning eller flytte dine kammerater.

Det blander hverken jeg eller den øvrige Kommunalbestyrelse sig i. Jeg ved, at hovedparten af vores skoler danner nye klassesammensætninger på 6. eller 7. klassetrin, men det er noget skolerne selv bestemmer, og derfor ved jeg heller ikke, om det gøres på Toftevangskolen.

Din skole, Toftevangsskolen er en rigtig god skole, med god ledelse og dygtige medarbejdere.

Problemet er bestemt ikke skolen, men det er det, at der ikke er børn nok til at starte på skolen. Derfor vil Kommunalbestyrelsen gerne drøfte, hvordan vi kan løse det problem, eventuelt i et samarbejde med en anden skole. En løsning, som jeg kan forstå at et flertal af forældrene på skolen også har peget på.

Så hvem dine kammerater er, og hvordan klasserne sammensættes, det kan jeg forsikre dig om, det blander vi os ikke i. Men gør vi ikke noget i forhold til vores 12 skoler, og den store overkapacitet, så kan det blive en udfordring for kvaliteten i det enkelte klasseværelse, og for mange dygtige medarbejdere.

Så jeg ønsker bestemt ikke at tage en eneste af dine kammerater fra dig, tværtimod, så kan jeg love dig at du om få år, når du starter på din ungdomsuddannelse, vil få mange nye kammerater i tillæg til dem du allerede har i dag.