De skal konkurrere om bymidte

De fem teams, der nu konkurrerer om at skabe et bud på fremtidens kulturcentrum i Hvidovre, besøgte Risbjerggård.
De fem teams, der nu konkurrerer om at skabe et bud på fremtidens kulturcentrum i Hvidovre, besøgte Risbjerggård.

Arkitektkonkurrencen om Kulturcenter Risbjerggård – Hvidovre Bymidte – er nu skudt i gang.

Fem rådgiverteams med arkitekter, ingeniører m.fl. er udvalgt til at deltage og skal senest den 23. marts komme med deres bud på fremtidens kulturcentrum i Hvidovre Bymidte.

De fem arkitekt-tegnestuer arbejder hver sammen med udvalgte ingeniørfirmaer, landskabsarkitekter m.fl., og de skal senest den 23. marts komme med et bud på, hvordan rammerne for kulturlivet i fremtidens bymidte skal formes. Bymidten er området på Hvidovrevej ved Hvidovre Rådhus og den gamle Risbjerggård.

»Vi modtog i alt 35 gode ansøgninger til arkitektkonkurrencen, og det har været en svær opgave at udvælge deltagerne. De fem teams, der er valgt ud, repræsenterer en bred vifte af kompetencer og erfaring på højt niveau, og jeg er sikker på, at de kan komme med spændende bud på den opgave, de skal løse,« siger direktør i Hvidovre Kommune Gert S. Nelth,

Mandag den 22. januar var de fem hold på besøg på Risbjerggård, hvor de tog bygninger og område i nærmere øjesyn. Derefter gik de gennem bymidten til Teater Vestvolden på Høvedstensvej. Teatret skal være en del af Kulturcenter Risbjerggård, der ifølge byggeprogrammet, som er udgangspunkt for arkitektkonkurrencen, også skal indeholde et spisested, rum til dans, musik og en teaterhave, der indbyder til aktiviteter og ophold.

Arkitekterne har også fået til opgave at komme med et bud på en konkret løsning på kommunalbestyrelsens beslutning om, at dele af Risbjerggård skal bevares og forandres over tid.

Resultatet af arkitektkonkurrencen forventes offentliggjort i slutningen af juni 2018.