De nordiske lande vil være værter for kvinde-VM i 2027

Danmark vil sammen med resten af de nordiske lande lægge billet ind på VM-værtskabet i kvindefodbold i 2027.

Danmark kan få hjemmebane ved VM i kvindefodbold i 2027, hvis det lykkes de nordiske lande at få fælles værtsskab for slutrunden. (Arkivfoto)
Danmark kan få hjemmebane ved VM i kvindefodbold i 2027, hvis det lykkes de nordiske lande at få fælles værtsskab for slutrunden. (Arkivfoto)

Et delt værtskab mellem de nordiske lande for VM i kvindefodbold i 2027 er målet, og idéen vil de nordiske fodboldforbund præsentere for Nordisk Råd på et møde tirsdag i Stockholm.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Ifølge DBU-formand Jesper Møller har Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) været positiv over for fælles afholdelse af turneringer i fremtiden, og det har fået Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island til at arbejde videre med projektet i fællesskab.

– Vi kan se, at opbakningen til kvindefodbold er kommet for at blive – senest ved VM i Frankrig, hvor der blev spillet for fyldte stadioner, og tv-seernes interesse var kæmpestor.

– Et fælles VM i Norden vil ikke kun sikre en fantastisk oplevelse for de mange fodboldfans, men vil også styrke det vigtige, nordiske samarbejde og fællesskab og forhåbentlig inspirere mange fodboldglade piger og kvinder.

– Derfor er det også vigtigt med interesse og opbakning fra Nordisk Råd, siger han til hjemmesiden.

Ud over arbejdet med det fælles bud på VM i 2027 har DBU nedsat en arbejdsgruppe, der skal undersøge muligheden for at afholde EM på dansk grund i 2025.

Læs nyheden på DBU''s hjemmeside