Dansere vækker kunsten til live

© Photography by Torben Eskerod

ishøj. Hvad sker der, når en museumsudstilling bliver kulisse for moderne dans og improviseret scenekunst? Få svaret, når danseforestillingen Archetypes Kinetics giver nyt liv til Randi & Katrines udstilling på Arken i marts.

Scenekunst: Dans hører almindeligvis ikke hjemme på et kunstmuseum, men nu mødes de to kunstarter på kunstmuseet Arken i Ishøj.

Her vil hverken være stolerækker, bagtæppe eller spotlys. Tværtimod omdannes hele kunstaksen til et scenegulv for dansere, som vil fortolke udstillingen »Mellem tårne« af den danske kunstnerduo Randi & Katrine.

Udstillingens elleve transformatortårne danner en drømmeagtig scenografi, som danserne vil gå i dialog med.

Uventede møder

Tårnene repræsenterer hver en arkitektonisk stilart, som de syv dansere omsætter til dansens verden, og man vil derfor opleve elementer fra både ballet, jazz, house, breakdance og electric boogie. Inspireret af rummet, tårnene og publikums tilstedeværelse vil danserne skabe et improviseret flow med kroppen og sende kinetisk energi videre til hinanden – ligesom tårnene, der udveksler elektricitet gennem et virvar af ledninger.

Resultatet bliver stedspecifik scenekunst, der griber øjeblikket og skaber nye, uventede møder i udstillingen.

Det levende museum

Danseforestillingen, som har titlen Archetypes Kinetics, er skabt af en række professionelle dansere under ledelse af koreograf Esther Chipo i samarbejde med Det Kongelige Teaters Teaterpiloter.

Det etårige udviklingsprojekt giver unge talenter mulighed for at udvikle scenekunstneriske projekter og kreative aktiviteter for andre unge. Under overskriften Det Levende Museum udfordrer Teaterpiloterne den traditionelle museumsudstilling på tre forskellige museer med skuespil og dans. I tråd med Arkens ønske om at være et participativt museum, er Archetypes Kinetics en sansemættet kulturoplevelse, som sætter brugeren i centrum og åbner kunsten på nye måder for publikum.

Praktisk information

Danseforestillingen Archetypes Kinetics består af otte performances af 20 minutters varighed, som kan opleves disse dage:

Onsdag den 4. marts kl. 17.30 og 18.30. Lørdag den 7. marts kl. 11.30, 14 og 15. Søndag den 8. marts kl. 11.30, 14 og 15.

Forestillingerne er gratis for gæster med entré til museet.