Christella Bamford og Helge Nordstrøm på Kirkehavegård

To spændende kunstnere udstiller

Foto: Michael Braunstein

Allerød Kunstforening byder på en udstilling med værker af Christella Bamford og Helge Nordstrøm på Kirkehavegård fra 1.-17. april.

Christella Bamford er uddannet formgiver i keramik og glas og arbejder både som farve-designer og kunstner. Nogle projekter har slået bro mellem disse sider i hendes virke, eksempelvis et stort altertavle-projekt i forbindelse med en renovering af Soderup Kirke.

Christella Bamford arbejder med skulptur i bronze, glas og beton samt kunsthåndværk i glas og keramik. Med på udstillingen har hun kvindefigurer i disse materialer samt keramiske arbejder.

Keramiske arbejder fremstår nødvendigvis efter en del håndværk, og da det umiddelbare er en stor nødvendighed for kunstneren, kommer serieproduktion aldrig på tale. Arbejdet og legen skal supplerer hinanden, så det levende udtryk bevares.

I glasset ligger en helt anden verden gemt – det urørlige og sarte. Både alene og kombineret med andre materialer er glas et spændende materiale, som Christella Bamford har arbejdet med i perioder igennem mange år.

Ud over de mange farvedesign-projekter har hun de seneste år arbejdet en del med fiberbeton både til brugskunst og skulpturer.

Helge Nordstrøm er autodidakt kunstner med en baggrund i teaterverdenen. Han har studeret sang, musik og billedpædagogik, og denne baggrund har udviklet en kunstner, der arbejder på tværs af mange udtryksmuligheder med stor ekspressiv nysgerrighed og erfaring.

Det afspejler sig farverigt i hans malerier, der er båret af det fabulerende, improvisationen og den alvorlige, men humoristiske leg.

De sidste 15 år har Helge Nordstrøm levet som fuldtids billedkunstner, med maleriet som den foretrukne udtryksform. Han arbejder også med musik og tekst. Med på udstillingen har han maleri, tegning og grafik.

Sammen og hver for sig har Christella Bamford og Helge Nordstrøm løst en række større udsmykningsopgaver, haft workshops, happenings og som det seneste lyd- og videoinstallation på tapetet.

Ud over de mange udstillinger i kunstforeninger over hele landet, har de igennem tiden været tilknyttet forskellige gallerier. Kunstnernes atelier er beliggende naturskønt på Skjoldungestien i Nationalparken ved Lejre. Ud over det daglige arbejde åbner de her dørene for besøgende og arrangerer forskellige aktiviteter.

I udstillingsperioden holder Christella Bamford og Helge Nordstrøm et foredrag om arbejdet i deres atelier og om nogle af de forskellige projekter, de er og har været involveret i. Foredraget finder sted 5. april kl. 19.30 på Kirkehavegård. Man kan læse mere om foredraget og tilmelde sig på Allerød Kunstforenings hjemmeside.

Udstillingen har fernisering fredag 1. april kl. 19.00-20.30, hvor den åbnes af John Jensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget. Udstillingen er åben torsdage og fredage fra kl. 15.00-17.00 samt lørdage og søndage fra kl. 14.00-17.00.