Cancellara sikrede VM-hattrick

Cykelrytteren Fabian Cancellara fra Schweiz pulveriserede konkurrenterne, da han på hjemmebane blev verdensmester i enkeltstart for tredje gang i karrieren.

Switzerlands Fabian Cancellara celebrates after winning the mens time trial race at the world cycling championships in Mendrisio September 24, 2009.
Switzerlands Fabian Cancellara celebrates after winning the mens time trial race at the world cycling championships in Mendrisio September 24, 2009.

Ingen over og ingen ved siden af Fabian Cancellara i kampen mod uret. Det slog den schweiziske tempospecialist atter fast, da han for tredje gang i karrieren vandt VM i enkeltstart, denne gang hjemme i Schweiz.

Den 28-årige schweiziske cykelrytter var aldeles suveræn på de cirka 50 kilometer i Mendrisio, og han vandt med tiden 57.55 minutter. Fabian Cancellara var så overlegen, at han på de sidste par hundrede meter havde overskud til at vinke ud til publikum på vej mod målstregen.

Sølvet gik til en anden rytter fra Team Saxo Bank, svenske Gustav Larsson, som var et minut og 27 sekunder efter schweizeren. Tyske Tony Martin tog bronzen.

Fabian Cancellara vandt også VM i 2006 og 2007 samt OL i Beijing sidste år. Ved sidste års VM stillede han ikke op.

Bedste dansker blev Lars Bak som nummer 13, lidt mere end fire minutter efter Cancellara.

– Det rullede okay. Jeg kørte alt det, jeg kunne, og det gik, som det gik. Man har vel altid et naivt håb om en top-10 placering, men det blev ikke i dag, siger Lars Bak, som erklærer sig i god form med henblik på at hjælpe Chris Anker Sørensen, Matti Breschel og Jakob Fuglsang i søndagens linjeløb.