Byggeriet nikker ja til EL’s grønne jobplan

Pulje til energirenovering af boliger vil sætte skub i dansk byggeri. Og der vil skabes tusindvis af job.

Enhedslistens krav om en grøn jobplan til 10 milliarder kroner vækker begejstring hos Dansk Byggeri.

Det kan betyde mange arbejdspladser, hvis der kommer tilskud til energirenovering af folks boliger, lyder det.

– Det vil helt klart skabe vækst. Selve tanken om at lave en grøn energipulje er en god tanke. Det vigtige er, at den får en udformning, så den ikke er for bureaukratisk, siger direktør i Dansk Byggeri Lars Storr-Hansen og fortsætter:

– Regeringen har tænkt sig at lave en mindre grøn renoveringspulje på en halv milliard kroner i 2013 og '14. Men den er for lille til at skubbe gang i energirenoveringen af danske boliger, siger han.

Enhedslisten regner med, at den 10 milliarder store pulje vil skabe 20.600 nye job.

Og ud over energirenovering af private og almene boliger samt offentlige bygninger, skal puljen bruges til investeringer i fremtidens energisystemer og teknologier samt fremrykning af investeringer i kollektiv trafik, skriver Dagbladet Information.

Lars Storr-Hansen siger, at renoveringspuljen, som VK-regeringen lavede i 2008 på 1,5 milliard kroner gav 2000-3000 job:

– Der er ikke noget tvivl om, at en energirenoveringspulje vil skabe noget vækst. De seneste beskæftigelsestal viser, at væksten i 2012 er udeblevet. Så der er plads til at lave nye tiltag, siger direktøren.

Enhedslisten, der holder sommergruppemøde senere fredag, vil ikke direkte flå de 10 milliarder kroner op af statskassen. Pengene skal komme fra landets pensionskasser, der skal putte én procent af deres formue i puljen.

Hos et af landets største pensionsselskaber, PensionDanmark, er administrerende direktør Torben Möger Pedersen ikke begejstret for Enhedslistens forslag.

– Vi foretrækker et setup, hvor vi selv vurderer projekterne, skriver han i et skriftligt svar til Information.