Brætspilsfestival i Ølstykke

Toftehøjskolen danner rammen om en brætspilsfestival i slutningen af måneden

DUI-LEG og VIRKE i Egedal er i fuld gang med de sidste forberedelserne til den første i en forhåbentlig lang og succesfuld række af brætspilsfestivaler.

"Vi har med stor glæde igennem længere tid arrangeret brætspilsdage for vores medlemmer. Det ønsker vi nu at videreudvikle med denne festival som er for alle. Hvor vi sætter fuld fokus på alt det gode brætspillet bringer, såsom hygge, fællesskab, socialt samvær og meget meget mere," siger Dui-formand Morten Lyager.

Festivalen forgår på Toftehøjskolen i Ølstykke den 23.-25. januar og alle kan deltage.

"Vores fokus vil primært være aktiviteter for børn og voksne fra 2. klasse og op, men mindre børn er velkommen sammen med deres forældre. Med festivalen forsøger vi at skabe rammer for, at især børn og voksne kan få nogle gode timer sammen, mens de hygger sig og møder nye venner. Vi håber også på at få fat i de mange drenge der i dag, bruger mange timer på computerspil. Her vil de kunne se mange gode alternative spil, væk fra computeren," siger han.

I forbindelse med opstarten af festivalen, har man modtaget økonomisk støtte fra den interne DUI region og Egedal kommune. Støtten er bl.a. givet til indkøb af de mange brætspil, som alle indgår i festivalens spillekartotek. Spillekartoteket har til opgave under festivalen, at låne nye og spændene spil ud til deltagerne.

På Brætspilsfestivalen er der ikke et fast program man skal følge, det er helt op til den enkelte deltager selv at bestemme hvad man vil spille og hvornår. Deltagerne kan derfor frit vælge om det vil benytte egne medbragte spil, låne spil fra vores spillekartotek eller deltage i et af de fastlagte spille-moduller som er bygget op som små turneringer eller brætspils-præsentationer.