Borgnæs bliver nummer 12 i fransk VM-alpintriumf

Mens mange løbere udgik, klemte danske Christian Borgnæs sig ind på 12.-pladsen i VM-kombinationskonkurrencen.

Christian Borgnæs præsterede en flot kombinationskonkurrence ved alpint-VM i Courchevel.

Christian Borgnæs præsterede en flot kombinationskonkurrence ved alpint-VM i Courchevel.

Den danske skiløber Christian Borgnæs kørte sig med et flot slalomløb op på en samlet 12.-plads, da alpinherrerne tirsdag dystede om VM-medaljer i kombinationskonkurrencen.

Borgnæs var en af kun 22 løbere, som kom igennem begge gennemløb – super-G og slalom – på den svære piste i franske Courchevel, hvor mange udgik undervejs. 13 kørte således af pisten.

Frankrigs 31-årige Alexis Pinturault tog VM-guld på hjemmebane. I 2019 vandt han også VM-guld i konkurrencen, mens han for to år siden fik sølv.

Franskmanden henviste de to østrigere Marco Schwarz og Raphael Haaser til de to øvrige podiepladser med henholdsvis 10 og 44 hundrededele af et sekund.

Efter super-G-delen, som 45 kom igennem, lå Christian Borgnæs nummer 36. Han var lidt over tre sekunder dårligere end førende Pinturault efter den første tur på pisten.

Mens en god håndfuld større navne uden medaljechance efter første gennemløb undlod at deltage i slalomdelen, måtte mange også give fortabt på pisten. Borgnæs kørte dog en flot slalomdel.

Han var 2,36 sekunder efter Pinturault på slalomdelen og rykkede godt frem i stillingen til en slutplacering som nummer 12.

Han var samlet 5,43 sekunder dårligere end den franske vinder.

/ritzau/