Borgmester møder partistiftere

Møde på rådhuset i fredags har ikke bragt borgmesteren og 'Det Nye Allerød' tættere hinanden

Foto: Gitte Schwartz

Fredag morgen var de to partistiftere John Jensen og Jesper Hammer fra 'Det Nye Allerød' inviteret til møde på rådhuset af borgmester Eva Nejstgaard, der bl.a. ønskede at drøfte status for det nye idrætsanlæg ved Møllemosegård.

På mødet ønskede borgmesteren også at gøre rede for, at der er to sider af sagen. Måske var også borgmesterens håb også at få bilagt den hårde tone i debatten om Møllemoseanlægget, som bl.a. de to partistiftere har slået an.

Det lykkedes imidlertid ikke.

"Det står klart efter vores møde, at vi har en forskellig tilgang til sagen. Så vidt jeg kan vurdere, er vi enige om visionen, som er et stort og flot idrætsanlæg. Men til gengæld er det tydeligt, at kommunen ikke kan etablere anlægget så hurtigt, som Jesper Hammer og John Jensen stiller krav om," udtaler borgmesteren efter mødet.

"John Jensen og Jesper Hammer ønsker flere fodboldbaner og et klubhus her og nu. Det er forståeligt set fra deres perspektiv. Men jeg må som borgmester – i lighed med byrådet – afveje mange forskellige interesser og hensyn her i kommunen. Her skal vi som bekendt også finde penge til et nyt plejecenter, til Lyngehal 2, udbygning af to skoler m.m. Og vi hverken kan eller vil bruge pengene, før vi har dem. Det gælder også for Møllemoseanlægget. Det må derfor komme i etaper – og i overensstemmelse med den plan, som vi har en god og klar aftale med Allerød Idrætsunion om at følge", siger borgmester Eva Nejstgaard.

Ifølge de to partistiftere er deres opfattelse af mødet en lidt anden:

" Vi må desværre konkludere, at ny version af 'kejserens nye klæder' er under opsejling. Borgmesteren viste stolt en pressemeddelelse frem som indeholdt ord som 'fremtidssikring' og 'visioner' for en samlet løsning for udviklingen af Møllemosegrunden. Alt sammen visioner alle vil kunne tilslutte sig. Men problemet er, at det bare er en ny version af 'kejserens nye klæder'. Ganske enkelt fordi kommunen ikke har økonomi til at gennemføre nogen af de visioner, der bliver fremført," siger John Jensen.

"Selvfølgelig vil alle gerne have de bedste muligheder på blandt andet Poppelvej og Møllemosengrunden, men fakta er, at kommunen ganske enkelt ikke har økonomi til at gennemføre de mange projekter uden f.eks skattestigninger. Borgmesterens udførelse af denne nye version af det gamle eventyr sammen med blandt andet Flemming Villadsen og Kurt Hansen er ganske grotesk. For borgmesteren og hendes følgesvende burde have så stor respekt for deres vælgere og de mange andre borgere i Allerød Kommune, at de fortalte sandheden om den økonomiske situation," konstaterer John Jensen.

"Borgmesteren og Det Nye Allerød er enige om, at kommunen står overfor en mulig økonomisk kollaps såfremt alle projekter skal gennemføres. I vores fælles lommeregner kom vi frem til, at kommunen ca. mangler 250 mio. kr. de næste år. Derfor er det jo himmelråbende at se Flemming Villadsen fremføre synspunkter omkring menneskesyn. For sagen drejer sig ganske enkelt om økonomi, og det må jo siges at være yderst bekymrende, hvis han ikke har indset dette. Eller også tør Flemming Villadsen ikke lukke op for denne dialog, da det så klart og tydeligt vil blive fremlagt, at det eneste der er i posen er tomme ord."

"Det Nye Allerød vil godt henstille til, at borgmesteren fremkommer med en grundlæggende redegørelse for kommunens økonomi og samtidigt en handlingsplan for blandt andet de projekter, som er til diskussion. En sådan redegørelse og handlingsplan ville for første gang vise, at borgmesteren og hendes følgesvende tog borgerne alvorlige og ikke bare kommer med tomme ord for ikke at afsløre, hvor dårlig en økonomi vi har i kommunen."