Boligpriserne fortsatte med at trodse coronakrisen i august

Boligmarkedet fortsatte i august med at vise sig robust under coronakrisen, viser tal fra Danmarks Statistik.

Boligpriserne steg fortsat i august. (Arkivfoto)
Boligpriserne steg fortsat i august. (Arkivfoto)

Der var fortsat godt gang i boligmarkedet i august. Her oplevede særligt ejerlejlighederne fortsatte prisstigninger, viser tal fra Danmarks Statistik.

På landsplan lå priserne i august ni procent højere end samme måned sidste år. Priserne på enfamilieshuse lå 5,4 procent højere.

Dermed viser boligmarkedet sig altså fortsat at være robust under coronakrisen.

Ifølge Mikkel Høegh, boligøkonom i Jyske Bank, er det lidt vanskeligt at forklare, at priserne er steget så meget den seneste tid.

– En hovedforklaring er nok de lave renter, der muligvis virker med kraftig styrke i det nedre terræn, skriver han i en kommentar.

Lave renter betyder, at det er billigere at låne penge.

Samtidig bliver en større andel af formuen placeret i mursten frem for i banken, hvor det koster penge at have større beløb stående, vurderer han.

– Denne forklaring passer måske i særlig grad på ejerlejlighedsmarkedet, der især har fået fart de sidste par måneder, lyder det fra økonomen.

Maj, juni, juli og august placerer sig alle i top ti over de måneder, hvor der samlet er solgt flest boliger. Statistikken dækker tilbage til 2006.

Kigges der på ejerlejlighederne alene, er der i perioden solgt 16 procent flere af dem end i de samme fire måneder sidste år.

Økonom Mikkel Høegh peger på, at også udviklingen på arbejdsmarkedet har betydning for boligmarkedet.

Stigning i arbejdsløsheden under krisen har dog ikke ramt den typiske boligkøber, vurderer han.

– Nu står vi i en anden bølge af corona, og det store spørgsmål er så, om det kan give anledning til en funktionærrunde (af fyringer, red.).

– Sker det, vil boligmarkedet alt andet lige gå ned i gear, ligesom at vi snart må se et gearskifte som følge af, at vintersæsonen sætter ind, lyder det.

Han henviser til, at der typisk bliver solgt færre boliger i vintermånederne.

Tal hos Danmarks Statistik