Børn vil have farten ned

Plakater skal få bilisternes øjne op og farten ned på skolevejen nær Vallerødskolen

Foto: Pernille Kristensen

Der bliver kørt stærkt på Stadionallé. Det har børnene på Vallerødskolen også bemærket. SFO'en på skolen, der ligger lige op ad de travle færdselsåre til blandt andet Rungsted Gymnasium og idrætsparken, var derfor ikke sen til at slå til, da den i foråret fik en henvendelse fra Hørsholm Kommune.

"Vil I være med til at lave nogle plakater, der får forældre og andre bilister til at sænke farten?" lød spørgsmålet.

Det ville SFO'en gerne, og forleden var resultatet i form af professionelt optrykte skilte så klar til at blive sat op langs Stadionallé.

Her kunne de unge kunstnere bag også løfte lidt af sløret for inspirationen hentet direkte fra deres skolevej.

"Der er rigtig meget trafik," havde Cornelia fra 2.c blandt andet bemærket, og Daniel fra 4.b uddybede som eksempel:

"Når jeg skal hjem fra skole på cykel, holder der tit biler med dørene åbne, så man ikke kan komme forbi. Den anden dag måtte jeg faktisk helt op på græsset," forklarede han.

At der desuden bliver kørt stærkt på Stadionallé, gav Daniel inspiration til at male en gul bil på en plakat, der har fået tilføjet ordene "Ingen fartbisser" med store bogstaver.

Konkret er plakaterne blevet til i samarbejde med Morten Pedersen, der leder værkstedet på Vallerødskolens SFO.

Her har de unge kunstnere brainstormet, tegnet, malet og udviklet ud fra tanken om, at Stadionallé skal være en "Pas på mig-zone" – et koncept, de i øvrigt kom på selv undervejs.

Ifølge Morten Pedersen var der generelt mange gode idéer på bordet i løbet af den uges tid, som SFO-børnene arbejdede med plakaterne.

Han håber nu, at resultatet vil vække genklang hos de bilister, der færdes i området ved Vallerødskolen.

"Jeg håber, at det kan henlede forældrenes tanker på, at der er mange børn hernede," lød det fra Morten Pedersen.

Den ultralokale plakatkampagne lægger sig op ad Rådet for Sikker Trafiks aktuelle og landsdækkende fartkampagne "Sænk farten – en lille smule betyder en hel del".

At behovet for mere fokus på farten på Stadionallé er til stede, beviste bilisterne i øvrigt selv, mens plakaterne blev sat op.

Her lykkedes det indtil flere af dem at køre så hurtigt over fartbumpene på Stadionallé, at man kunne høre en tydelig skraben på undervognen.