Børn måtte blive hjemme

Flere forældre måtte onsdag morgen ringe til Børnehuset Vandfaldet og sige, at børnene ikke kunne komme, fordi familien var sneet inde. Men de børn, der kom frem, og pædagoger tog det kraftige snevejr i stiv arm

Foto: Jesper Kappel

Der var færre børn på gangene i Børnehuset Vandfaldet i Stenløse Syd onsdag morgen. Det kraftige snevejr, der begyndte tirsdag eftermiddag og fortsatte i flere timer, betød, at børn måtte blive hjemme.

"Der var forældre, der ringede her onsdag morgen og sagde, at de var sneet inde, så derfor kunne børnene ikke komme i børnehave. Men langt de fleste børn er kommet frem, dog kom de ikke så tidligt, som de plejer. Det var først lidt over syv, at der begyndte at komme nogle få børn," siger afdelingsleder i Børnehuset Vandfaldet Joan Tingvold.

Men børnene og pædagogerne er ved at være vant til al den sne og tager det derfor i stiv arm.

"Vi har jo haft sne næsten hele tiden siden midt i december, så børnene er heller ikke så vilde efter at komme ud og lege i sneen. Det var mest i begyndelsen," fortæller Joan Tingvold, der glad kunne konstatere, at alle medarbejdere fik forceret snemasserne og kom på arbejde onsdag morgen.

Tirsdag eftermiddag var Joan Tingvold dog ikke helt så rolig.

"Da snevejret begyndte tirsdag, tænkte jeg da på, om forældrene kunne nå at komme frem, inden vi lukkede institutionen. Men langt de fleste forældre havde taget tidligere fri fra jobbet, så de kunne være her i god tid, og komme hjem inden vejene sneede til," siger Joan Tingvold.

Alt i alt så blev onsdag i Børnehuset Vandfaldet en helt almindelig dag – dog med færre børn. Men de børn, der var der, havde bestemt mod på at komme ud og lege i sneen. Ellers stod den på hygge i det dejlig varme børnehus.