Bødskov koblede anholdelser til terror

Justitsministeren talte om trusler mod Danmark efter anholdelsen af tre mænd for terror. Nu er sagen droppet.

– Det understreger jo alvoren i den trussel, Danmark står overfor.

Sådan sagde justitsminister Morten Bødskov (S) kort efter, at Politiets Efterretningstjeneste i marts anholdt tre mænd fra den københavnske vestegn, som man i en pressemeddelelse utvetydigt satte i forbindelse med terror.

De tre mænd har imidlertid aldrig været sigtet for terror, og nu har politiet endegyldigt droppet at finde spor af terror i terrorsagen, der hele vejen igennem har kørt for lukkede døre i byretten.

Morten Bødskovs reaktion på anholdelserne faldt på et rådsmøde i Bruxelles under det danske formandskab, hvor netop terrorbekæmpelse var på dagsordnen.

Og her koblede justitsministeren de aktuelle anholdelser med debatten om terrorbekæmpelse.

– Det understreger også vigtigheden af de diskussioner, vi har haft her i går på rådsmødet, lød det fra den danske justitsminister.

– Det er vigtigt, at vi hele tiden har fokus på, hvordan truslen fra terror udvikler sig. Og at vi hele tiden har en diskussion af, hvordan vi kan indrette vores værktøjer og vores indsatser mod at forebygge og forhindre forsøg på terrorangreb, også i Danmark, sagde Mortren Bødskov.

Hovedpersonerne i den nu droppede terrorsag er dog fortsat sigtet for forsøg på våbenbesiddelse.

Politiet greb dem nemlig med to AK47-rifler, som de havde fået udleveret af en mystisk person på Hareskov Station.

Men selvom der er adskillige overvågningskameraer, så er det aldrig lykkedes politiet at finde denne våben-kurer, og det er siden kommet frem, at kureren i virkeligheden var en PET-agent.