Berørt finalehelt har kæmpet for at holde modet oppe

Rasmus Lauge måtte slås med tårerne på tv, da han som en slags enmandshær tromlede Frankrig ned under gulvet.

Rasmus Lauge skreg forløsningen ud i hallen, når han scorede sine ti kasser.

Rasmus Lauge skreg forløsningen ud i hallen, når han scorede sine ti kasser.

Midt i et spørgsmål om, hvad Rasmus Lauge skal lave det næste døgns tid, løfter han en nyåbnet øl op til munden, og da han har sænket den igen, svarer han.

– Det her, siger dagens mand i skysovs og får pressekorpset i katakomberne under Tele2 Arena i Stockholm til at grine.

Inden han tog hul på den første af formentlig mange øl, havde den 31-årige playmaker spillet et brag af en finale ved VM i håndbold.

Landstræner Nikolaj Jacobsen beordrede ham fra anden halvlegs start på banen i angrebet, og han takkede noget så eftertrykkeligt for tilliden.

Med ti kasser i alt i kampen var Rasmus Lauge altafgørende for, at Danmark til sidst slog Frankrig og snuppede det tredje VM-trofæ i træk. Alt sammen efter en slutrunde, hvor en lægskade først holdt ham helt ude.

I knockoutfasen fandt han sig selv i en rolle som forsvarsspiller, men i finalen tog han alle med storm, og det betød, at han havde svært ved at holde tårerne tilbage på tv efter kampen.

– Sådan er det, når man har været igennem det, jeg har været igennem. Der var booket togbillet hjem, men så prøvede vi en sidste gang.

– Jeg kom tilbage i truppen, hjalp lidt til i forsvaret og havde det fint med det, og så kom jeg ind og spillede så stor en rolle i finalen. Det er rørende.

– Det er sgu svært at sætte ord på. Det har krævet meget af mig selv at holde modet oppe, og gutterne har skullet tage over, efter at vi havde forberedt os på, at jeg skulle være en del af det, siger Lauge.

Rasmus Lauge har tidligere misset store slutrunder på grund af skader. Blandt andet OL i 2016, hvor Danmark vandt. Under VM har han boet på værelse med Niklas Landin, og målmanden har haft en ekstra opgave.

– Det har handlet om at prøve at holde modet oppe, og det har Niklas hjulpet med. Han har stået bag mig, siger Rasmus Lauge, og som også sender en tak til det unge islæt på holdet.

– De er bare nogle gennemgående gode gutter, så selvfølgelig har de været der for mig.

– Der er ikke blevet talt om skader. Der er blevet sagt nogle åndssvage ting fra de unge gutter, og så har vi grinet lidt af det. Det er dejligt og holder humøret oppe, siger Rasmus Lauge, der forsikrer, at han mandag er klar til en tur på balkonen i København.

/ritzau/