Bedre mobildækning i Greve og Solrød

Foto:
Mobildækningen er blevet bedre i Greve og Solrød efter en ny mast er sat op i efteråret. Foto: Kasper Ellesøe
Mobildækningen er blevet bedre i Greve og Solrød efter en ny mast er sat op i efteråret. Foto: Kasper Ellesøe

Såkaldte »sorte huller« i mobilnetværket har givet anledning til irritation hos både borgere og erhvervsliv i den nordlige del af Solrød Kommune og den sydlige del af Greve Kommune, men nu er det snart slut med panderynkerne. I efteråret blev der sat en ny mobilmast op nordvest for Trylleskov Strand, og nu har Solrød Kommune givet tilladelse til, at der kan sættes en 42 meter høj gittermast op ved Firemileskoven i Karlstrup.

»Bedre mobildækning har været et fokuspunkt i byrådet siden budgetaftalen i 2015, og vi har også længe arbejdet for bedre mobildækning i det tværkommunale samarbejde i regi af KL's Sjællandsregionen og i samråd med GreveSolrød- Erhverv. Det er derfor meget tilfredsstillende, at operatørerne nu også bider på, så det er muligt at lukke de sorte huller i den nordlige del af Solrød og sydlige del af Greve og på den måde understøtte både vores borgere og vores erhvervsliv i deres ønske om bedre mobildækning,« siger borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup.

Hos GreveSolrødErhverv mærker man allerede effekten af den mobilmast, der blev sat op i efteråret, og ser med glæde frem til, at den nye mast også bliver sat op.

»Vi er glade for, at flere års »slagsmål« om huller i mobildækningen i Solrød, takket være Solrød Kommunes fleksible og hurtige behandling af ansøgninger om nye master, snart kan få en ende. Den ringe dækning i Solrød og Greve har længe været en af GreveSolrød- Erhvervs helt store kæpheste, og vi har i hele forløbet søgt at medvirke til en forbedring af den digitale infrastruktur i begge kommuner – det begynder at lykkes nu. Med opsætning af en ny telefonmast i området ved Firemileskoven bliver mobildækningen i den grad forbedret. Det er godt nyt for Solrøds borgere og erhvervsliv,« siger Torben Hoffmann, formand for erhvervsforeningen GreveSolrødErhverv.

Solrød Kommune vil gerne fortsætte med at sikre, at mobilnetværket kan udbygges i Solrød Kommune ved at give tilladelse til at sætte mobilmaster op, hvis der er efterspørgsel fra operatørerne, som er dem, der sætter masterne op.

»Vi er naturligvis interesseret i at lukke de sorte huller i hele kommunen, og vi er fx også klar med en tilladelse til at sætte en mast op ved Jersie Hallen. Vi mangler blot, at en af de operatører, som har vist interesse for området, springer til,« siger borgmester Niels Hörup.