Bayern München i gåtempo sikrer smal hjemmesejr

Det var på ingen måde en flot indsats, men Bayern München fik alligevel de tre point mod Hertha Berlin.

Et enkelt slangehug fra Bastian Schweinsteiger i slutfasen var nok for Bayern München til at sikre en 1-0-sejr i en ellers tam indsats hjemme mod et defensivt indstillet Hertha Berlin-hold.

Dermed har sydtyskerne nærmest indgraveret navnet på mesterskabspokalen, der kan blive sikret i morgen, hvis ikke Wolfsburg vinder over Borussia Mönchengladbach. Ellers må Bayern München vente til næste spillerunde.

Om det var udsigten til, at mesterskabet er så godt som sikkert, skal være usagt, men Bayern München-mandskabet virkede ekstremt uinspireret.

Bayern-træner Josep Guardiola havde valgt at give en pause til folk som Xabi Alonso, Thiago og Juan Bernat, og de unge erstatninger var på ingen måde fuldgode erstatninger.

Som vanligt havde Bayern München bolden rigtig meget, men den blev mest flyttet på tværs af banen, og Bundesligaens suveræne tophold tilspillede sig ikke en eneste reel chance i første halvleg.

Det samme var tilfældet for Hertha Berlin, som tydeligvis var rejst sydpå for at se, om man kunne forsvare et enkelt point hjem, som ville sikre holdet syv points afstand til den kedelige side af nedrykningsstregen.

Kampens første store chance kom små 10 minutter efter pausen, og den tilfaldt gæsterne. Nico Schulz kom helt alene igennem med Bayern-keeperen Manuel Neuer, som diskede op med en verdensklasseredning.

Første store Bayern-chance kom med et kvarter igen, da Robert Lewandowski sendte et godt hovedstød af sted, men det blev reddet flot af Sascha Burchert i Hertha-målet.

Det blev indledningen på et hårdere pres fra hjemmeholdet, og få minutter efter ramte Bastian Schweinsteiger stolpen med et hovedstød. Men han havde mere i posen.

10 minutter før tid stod han for scoringen, hele stadion sukkede efter. Den unge back Mitchell Weiser tørrede tre-fire modstandere i højre side og fandt Schweinsteiger skråt tilbage i feltet.

Her kanonerede den tyske landsholdsspiller bolden op i det ene hjørne og sikrede dermed 1-0-sejren.

Nu kan Bayern-spillerne fra sofaen i morgen se, om mesterskabet kommer i hus fire runder før tid.