De gamle legestativer har fået en midlertidig ansigtsløftning i glade farver.
For ikke så længe siden blev Baunebjergskolens legeplads amputeret på det kraftigste. Det skete da legepladsens eneste store anordning; et højt klatrestativ med tårne og hængebroer blev revet ned.
For ikke så længe siden blev Baunebjergskolens legeplads amputeret på det kraftigste. Det skete da legepladsens eneste store anordning; et højt klatrestativ med tårne og hængebroer blev revet ned.
Klatreborgen, der de sidste 30 år har stået og fyldt hele det ene hjørne af skolegården, har været genstand for tusindvis af oplevelser for mindst lige så mange børn, og der går forlydender om, at det var forældrene, der i sin tid selv byggede det kæmpemæssige legeredskab. Klatreborgen, der de sidste 30 år har stået og fyldt hele det ene hjørne af skolegården, har været genstand for tusindvis af oplevelser for mindst lige så mange børn, og der går forlydender om, at det var forældrene, der i sin tid selv byggede det kæmpemæssige legeredskab. Klatreborgen, der de sidste 30 år har stået og fyldt hele det ene hjørne af skolegården, har været genstand for tusindvis af oplevelser for mindst lige så mange børn, og der går forlydender om, at det var forældrene, der i sin tid selv byggede det kæmpemæssige legeredskab. Klatreborgen, der de sidste 30 år har stået og fyldt hele det ene hjørne af skolegården, har været genstand for tusindvis af oplevelser for mindst lige så mange børn, og der går forlydender om, at det var forældrene, der i sin tid selv byggede det kæmpemæssige legeredskab.
Klatreborgen, der de sidste 30 år har stået og fyldt hele det ene hjørne af skolegården, har været genstand for tusindvis af oplevelser for mindst lige så mange børn, og der går forlydender om, at det var forældrene, der i sin tid selv byggede det kæmpemæssige legeredskab. Men pludselig var klatreborgen væk, fordi Kommunen har vurderet, at den ikke levede op til de gældende sikkerhedskrav.
– Det var en sørgelig dag for hele Baunebjergskolen. Selvfølgelig mest sørgeligt for børnene, der ikke har et ordentligt sted at lege i frikvartererne mere, fortæller Mads Mourier, som er forælder på skolen.
– Nu er skolen uden et ordentligt klatrestativ. Det meste af skolegården ligger øde hen med asfalt og grus som underlag. Det ser mildest talt trist ud og virker helt uvirkeligt i et samfund, hvor man har en forventning om, at en skolegård i det mindste er ekviperet med nogenlunde fornuftige legeredskaber og grønne områder.
Skolegården har dog stadig et par legeredskaber. I hver sit hjørne er to mindre legestativer, som er over 20 år gamle og konstrueret i den mere traditionelle stil med et lille tårn, en lille trappe og en lille rutsjebane.
Malingen på disse var indtil for nylig falmet og afskallet. Men så fandt skolens ledelse, bestyrelse og forældre sammen og mødtes en lørdag og malede. De to legestativer blev malet i strålende farver: Grøn, rød, gul og blå – og fremstår nu som et friskt og nyt indslag i skolegården, i hvert fald på afstand, for det er jo svært at skjule at alderen er over 20 år.
Udover at give farve og friske op var det også en god anledning for pedel, forældre, elever og ledere at være sammen under anderledes forhold, mens malerpenslerne blev svunget på livet løs.
– Baunebjergskolen håber selvfølgelig på så hurtigt som muligt, at kunne etablere en ny og moderne legeplads på skolen. Skolen er i dialog med Kommunen i håb om at kunne finde midler til dette. Man har dog ikke modtaget nogen positive tilkendegivelser i den retning endnu og set i lyset af tidligere artikler og debatindlæg her i avisen om lignende problemer i en række institutioner, kan det virke som et svært projekt, konkluderer Mads Mourier.