Bårse Husholdningsforening truet af lukning

Annelise Jensen, afgående formand for Bårse Huusholdningsforening, har i mange år været med, når "Bårsepigerne" har lavet smørrebrød til sommerlørdagene i Præstø. Og skulle foreningen blive spurgt igen, tager hun gerne en tørn mere. Men det kræver, at der findes en ny formand. For uden formand - ingen forening.
Annelise Jensen, afgående formand for Bårse Huusholdningsforening, har i mange år været med, når "Bårsepigerne" har lavet smørrebrød til sommerlørdagene i Præstø. Og skulle foreningen blive spurgt igen, tager hun gerne en tørn mere. Men det kræver, at der findes en ny formand. For uden formand – ingen forening.

BÅRSE: Hvis ikke der findes en ny formand, må foreningen lukke. Sådan lyder udmeldingen fra Annelise Jensen, afgående formand for Bårse Husholdningsforening. Ved sidste års generalforsamling bedyrede hun, at det ville blive hendes absolut sidste år i formandsstolen. Og det år er gået nu.

– Jeg blev fungerende formand i 2004 og har siddet i formandsstolen siden 2005. Derudover har jeg siddet i bestyrelsen i mange år, så nu synes jeg efterhånden, at jeg kan tillade mig at overlade roret til andre. Der skal nye kræfter til og måske også nye øjne på, hvordan foreningen kommer videre, fortæller Annelise Jensen.

Siden 1946

Bårse Husholdningsforening har eksisteret siden 1946. Foreningen tæller omkring 90 medlemmer – inklusiv syv-otte mænd, og derudover deltager en del – både mænd og kvinder – i arrangementerne uden at være medlemmer af foreningen.

– Alle er velkomne til vores arrangementer – det koster bare lidt ekstra for ikke-medlemmer. Vi har medlemmer både fra Lundby, Præstø, Ørslev og en enkelt fra Nyråd, fortæller Annelise Jensen og tilføjer, at en del af dem er på den modne side af de 50. Derfor efterlyser hun de yngre – også til bestyrelsesarbejdet.

Nyt navn?

Bårse Husholdningsforening arrangerer blandt andet udflugter, foredragsaftener, banko og grillarrangementer. Foreningen har i mange år bakket op om aktiviteterne i Præstø bymidte, hvor der er lavet smørrebrød, sildemadder og lagkager i lange baner, og derudover er husholdningsforeningen et samlingspunkt i Bårse by, hvor mange benytter arrangementerne som en god lejlighed til at få sludret med naboerne.

– Det handler i høj grad om det sociale samvær. Vi har det utrolig hyggeligt, når vi mødes, men vi bestræber os også på at lave nogle spændende og interessante arrangementer, hvor man kan blive klogere, fortæller Annelise Jensen.

Hun erkender, at "Bårse Husholdningsforening" måske lyder lidt gammeldags. En navneforandring har da også været diskuteret, men et ordentligt alternativ er ikke fundet.

– Når folk hører navnet, er der mange, der tror, at vi bare sidder og bytter opskrifter, men det er bestemt ikke tilfældet. På et tidspunkt var der tale om at skifte navn til "Aktive Kvinder", men det blev aldrig rigtig til noget, lyder det fra Annelise Jensen, der dog ikke er sikker på, at det er navnet alene, der gør det. Derfor opfordrer hun også alle med gode idéer til at henvende sig – foreningen er altid åbent overfor nye gode forslag.

Ud af busken

Generalforsamling holdes torsdag 28. april klokken 19 i Bårse Samlingshus. Bestyrelsesmedlem Annelise Olsen modtager ikke genvalg, men da Annelise Jensen har meddelt, at hun gerne vil fortsætte som menigt bestyrelsesmedlem, er det kun formandsposten, der skal findes en afløser til.

– Selvfølgelig vil jeg gerne blive og bakke op om den nye formand, og vi er da også så optimistiske, at vi har allerede lagt et foreløbigt program for den kommende tid. Vi har en god bestyrelse, så det er ikke fordi, arbejdsbyrden behøver at være voldsom. Men der skal da trækkes i nogle tråde, ringes rundt og koordineres nogle opgaver, fortæller Annelise Jensen og tilføjer, at der er penge på kistebunden til at føre nye initiativer ud i livet.

– Det ville være ærgerligt at skulle lukke foreningen efter så mange år. Derfor håber vi, at rigtig mange vil komme ud af busken og melde sig – enten på generalforsamlingen eller direkte til mig på telefon 55 98 01 46.