Avis: Hemmeligholdt lydfil afslører nyt om Atea-topchef

En lydfil, der nu bliver afleveret til Bagmandspolitiet, lægger øget pres på topchef i bestikkelsessag.

En lydfil, der indtil nu har været hemmeligholdt, kaster nyt lys over en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager – og ikke mindst over it-virksomheden Ateas administrerende direktørs viden om, hvad der er foregået.

Det skriver Berlingske, der er i besiddelse af lydfilen.

Sagen drejer sig om, at to it-firmaer – det ene Atea – ifølge politiets sigtelse blandt andet skal have stillet mindst en million kroner til rådighed for ansatte i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet som led i bestikkelse.

I Atea fandtes der en konto kaldet 2840, som blev brugt til den formodede bestikkelse.

Mens Ateas administrerende direktør, Morten Felding, i juni i år i en redegørelse til Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) oplyser, at der var tale om en "helt almindelig balancekonto", var udlægningen internt en markant anden.

For her sammenligner direktøren den formodede bestikkelseskonto med at vaske penge hvide for den dømte svindler Stein Bagger.

Det skriver Berlingske efter at have hørt lydfilen, der er optaget af en tidligere medarbejder i Atea under en fortrolig samtale med topchefen.

I løbet af samtalen siger Morten Felding desuden, at han frygter, at det vil bringe firmaet på avisernes forsider, hvis kontoen bliver opdaget.

Ifølge medarbejderen, der på grund af sagen er beskyttet af navneforbud, fandt samtalen sted i slutningen af oktober sidste år.

Samtalen drejer sig efter alt at dømme om den formodede bestikkelseskonto, også kendt som konto 2840.

Overfor avisen har Morten Felding ikke ønsket at udtale sig om lydoptagelsen.

Lydfilen bliver nu overgivet til Bagmandspolitiet af forsvarsadvokat Anders Németh, der ligesom Berlingske er i besiddelse af filen.