Avis: B&O hyrer bank til at finde køber

Investeringsbanken Carnegie skal finde ud af, om det er muligt at sælge Bang & Olufsen, skriver Berlingske.

Den danske elektronik- og designvirksomhed Bang & Olufsen (B&O) har hyret investeringsbanken Carnegie til at finde mulige købere, skriver Berlingske på baggrund af en anonym kilde.

– De har valgt Carnegie som investeringsbank, lyder det ifølge kilden.

De mulige købere skal findes blandt verdens store elektronikkoncerner som eksempelvis Sony, Philips og Samsung, men en potentiel køber kunne også være en kapitalfond, skriver avisen.

– B&O har en mulighed for at overleve. Men virksomheden skal passe på ikke at sætte sig mellem to stole og finde en partner, der ikke er stor nok og kraftig nok og ikke har en lang nok horisont. De skal finde en partner, som forstår, at det her kan tage tid, siger Martin Roll, der er international brandrådgiver, til Berlingske.

For omkring en måned siden sagde B&O-bestyrelsesformand Ole Andersen til Berlingske, at den danske virksomhed ikke længere har en størrelse til at klare sig mod store, globale konkurrenter, og at alle muligheder nu er åbne.

Ud over et salg af virksomheden er et partnerskab med en konkurrent også en mulighed, ligesom et alternativ kan være at drosle virksomheden kraftigt ned og satse på færre forretningsområder.

Hverken Carnegie eller Bang & Olufsen ønsker at kommentere oplysningerne, skriver Berlingske.