Assad giver amnesti til politiske fanger

Syriens præsident giver amnesti til det forbudte Muslimske Broderskab og andre politiske fanger.

Syriens præsident, Bashar al-Assad, giver amnesti til medlemmer af det forbudte Muslimske Broderskab og politiske fanger i landet.

– Præsident Assad har ved dekret givet amnesti for alle forbrydelser begået inden 31. maj 2011, meddeler det statsstyrede nyhedsbureau Sana.

– Amnestien gælder alle politiske fanger samt Det Muslimske Broderskab.

De seneste to måneder har været præget af regeringskritiske demonstrationer, som Assads regime har slået hårdt ned på.

Nogle af de aktivister, der har deltaget i demonstrationerne, afviser præsidentens amnesti som utilstrækkeligt.

– Vi krævede denne amnesti for flere år siden, men nu kommer den for sent, siger Abdel Razak Eid, der er medlem af reformgruppen Damaskus Deklarationen.

– Vi er samlet under sloganet "folket kræver regimets afgang og at alle, der har begået forbrydelser, stilles til ansvar". Blodet skal ikke være spildt forgæves, siger han.

I et andet forsøg fra regimets side på at imødekomme demonstrationerne meddelte den næstkommanderende i præsidentens Baath-parti, Mohammed Said Bkhetan, at der inden for de kommende 48 timer vil blive nedsat et nationalt dialog-udvalg.

Bkhetan siger, at udvalget vil være bredt sammensat.

– Dialog-udvalget er sammensat af alle politiske strømninger, ligesom folk fra det politiske og økonomiske liv og samfundet i almindelighed vil tage del, siger han til avisen al-Watan, der er tæt på regeringen.

Siden oprøret mod Assads regime brød ud i midten af marts er mindst 1100 mennesker blevet dræbt i de efterfølgende uroligheder.

Over 10.000 personer er anholdt, oplyser syriske menneskerettighedsgrupper.

Senest blev tre personer meldt dræbt tirsdag.