Arsenal henter norske Ødegaard på lejeaftale

Martin Ødegaard skal tilbringe resten af sæsonen på en lejeaftale i engelske Arsenal.

Martin Ødegaard har stadig sit gennembrud til gode i Real Madrid. Nu får han chancen i Arsenal.
Martin Ødegaard har stadig sit gennembrud til gode i Real Madrid. Nu får han chancen i Arsenal.

Arsenal har sikret sig norske Martin Ødegaard på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Det oplyser Premier League-klubben på sin hjemmeside.

22-årige Ødegaard blev før sæsonen hentet tilbage til Real Madrid fra Real Sociedad, hvor han også var på leje, men gennembruddet i den spanske storklub lader vente på sig.

Tidligere har han også været på midlertidige ophold i de hollandske klubber Heerenveen og Vitesse.

Nu går turen til London, hvor Arsenal-manager Mikel Arteta er henrykt over at få den tidligere teenagesensation til klubben.

– Det er fantastisk, at vi har sikret os Martin i resten af sæsonen. Martin er selvfølgelig en spiller, vi alle sammen kender rigtig godt, og selv om han stadig er ung, har han spillet på højeste niveau i noget tid.

– Martin giver os flere gode muligheder offensivt, og vi er rigtig glade for, at han bliver en del af holdet fra nu af og til maj, siger spanieren til Arsenals hjemmeside.

Der var stor rift om Martin Ødegaard, da han i en alder af blot 15 år fik debut for Strømsgodset under cheftræner David Nielsen i den bedste norske fodboldrække.

Storklubber hev og flåede i den unge nordmand, og det blev Real Madrid, der sikrede sig den rapfodede midtbanespillers signatur.

Sideløbende med de mange lejeophold er Ødegaard blevet fast mand på det norske landshold, hvor han har spillet 25 kampe.

I Arsenal skal han forsøge at løfte Arsenal yderligere mod toppen.

London-holdet havde en svær sæsonstart, men fem sejre i de seneste seks Premier League-kampe har sendt Arsenal op på ottendepladsen.

Arsenals meddelelse om Ødegaard